Uitvaartverzekering

Hoe zit het met de uitvaartverzekering?

Laten we vooropstellen dat het altijd mogelijk is om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Als je bijvoorbeeld een DELA-polis, of vergelijkbaar, hebt, kun je nog steeds bij iedere uitvaartbegeleider terecht. De uitvaartbegeleider zorgt er dan voor dat de verzekeraar het bedrag uitkeert.

Kies voor de uitvaartbegeleider waar jij een goed gevoel bij hebt

Vaak wordt gesproken over kortingen of andere voordelen op het moment dat je kiest voor de uitvaartbegeleider waar je ook verzekerd bent. De praktijk wijst vaak uit, dat je onderaan de streep niet voordeliger uit bent. Kies daarom vooral voor een uitvaartbegeleider waar jij een goed gevoel bij hebt.

Soorten verzekeringen

Er zijn twee soorten verzekeringen. Welke verzekering je hebt, staat vermeld op de polis.

  1. Een kapitaalverzekering. In dit geval wordt na het overlijden een vast bedrag uitgekeerd. Dit bedrag mag naar eigen inzicht worden besteed aan de uitvaart.
  2. Een naturaverzekering. Soms wordt dit ook wel dienstenverzekering of -pakket genoemd. Je hebt dan recht op een vergoeding voor bepaalde diensten. Denk hierbij aan een standaard uitvaartkist, een vastgesteld aantal kaarten, laatste verzorging van de overledene, de opbaring, een begrafenis of crematie. De keuzevrijheid is daarbij vaak beperkter. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om andere wensen zelf te bekostigen.  

Alles wordt besproken, geen verrassingen achteraf

Wij bekijken en beoordelen voor jou wat er wel en niet vergoed wordt en bespreken dit met jou.

Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kun je in het maken van keuzes rondom de uitvaart ook het financiële stuk goed meenemen. 

Verkreukeld en vergeeld

Het komt ook voor dat er nog heel oude uitvaartpolissen gevonden worden. Vaak verkreukeld of gescheurd op een vergeeld papiertje. Ook die polissen zijn vaak nog geldig. Wij kunnen voor je uitzoeken waar deze polissen vandaag de dag zijn ondergebracht en deze voor je incasseren.

Wil je graag alvast weten wat jouw verzekeraar uitkeert op het moment dat wij de uitvaart verzorgen? Neem gerust contact met ons op, dan maken wij een inschatting van de kosten.

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland. 

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard