Het delen van een maaltijd, hapjes of het uitbrengen van een toast na een uitvaart biedt de gelegenheid voor familie, vrienden en dierbaren om samen te komen, herinneringen te delen en elkaar te steunen. Het creëert een gevoel van verbondenheid en samenzijn in een tijd van verdriet.


Wat er gegeten en gedronken wordt is heel persoonlijk. Alles is mogelijk en het is mooi om in de voorbereiding samen op zoek te gaan naar wat de overledene zo kenmerkte rondom eten en drinken. Was hij een echte snoeperd of hield zij ervan om gezellig samen een borreltje te drinken? Nuttigde zij het liefst een uitgebreide Italiaanse lunch of hield hij van een biertje met een bitterbal? Na de uitvaart samen genieten van het eten en drinken waar de overledene ook zo van genoot, is een eerbetoon aan hem of haar en helpt bij het delen van dierbare herinneringen en het vieren van het leven.


Typerend voor de sfeer
De sfeer en omgeving van een uitvaartceremonie kunnen worden beïnvloed door het type voedsel dat wordt geserveerd. Koffie of thee met een koek of stuk taart geeft een hele andere sfeer dan het serveren van een uitgebreide lunch of een borrel. Bepaal dus eerst goed welke sfeer je belangrijk vindt voor dit moment en stem de catering daar op af.


Kiezen voor lokaal
Als Tumulus kiezen wij graag voor lokale ondernemers om mee samen te werken, ook als het om catering gaat. Het contact is persoonlijk en de kwaliteit altijd meer dan goed. Voor uitvaarten in en rondom Huissen werken wij regelmatig samen met La Differenza, De Kaasshop en de Brood Bar Buitenpoort.