Uitvaartlocaties

Locatie kiezen

De locatie van een uitvaart is medebepalend voor de sfeer van het afscheid. In de keuze voor een locatie is veel meer mogelijk dan je denkt, omdat de afscheidsceremonie op een andere plek kan zijn dan de begrafenis of crematie. We geven je op deze pagina vragen en inspiratie, ter overdenking.

Waarom zou je het anders dan anders doen?

Steeds meer families kiezen voor alternatieve locaties, omdat daar vaak meer ruimte en tijd is en omdat de plek veel meer aansluit bij wie iemand was.

Heb je er weleens over nagedacht welke plek voor jou of je dierbare van betekenis is? Het antwoord kan inspirerend zijn voor de keuze van de plek waar je de afscheidsceremonie wilt houden.

Je kunt kiezen voor de aula van een crematorium of begraafplaats of je houdt een afscheidsceremonie in een kerk. Maar hoe zou je het vinden om te kiezen voor je stamkroeg, het theater of een park? Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een sportclub.

Tumulus Uitvaart

Verschillende locaties op een rij

Wil je meer weten over de verschillende locaties waar een uitvaart georganiseerd kan worden binnen ons werkgebied? Neem hier een kijkje voor meer inspiratie. We hebben hier de locaties opgenomen waar we het meest gebruik van maken. Maar natuurlijk zijn er ook regelmatig heel specifieke wensen. Dan nemen wij contact op met de gewenste locatie en bespreken we de mogelijkheden.

Tip: Ben je op zoek naar een mooie afscheidslocatie in jouw buurt? Kijk dan niet alleen in je eigen woonplaats maar ook in omliggende dorpen en steden.

Zoek op type
Zoek op plaats