Funeraire salon

Funeraire salons georganiseerd door Tumulus

Wij vinden het belangrijk om thema’s rondom de dood bespreekbaar te maken. Verlies en rouw zijn onlosmakelijk verbonden met het leven.

Vanuit die gedachte organiseert Tumulus vier keer per jaar een funeraire salon. Een avond met een lezing, omlijst door muziek. Om te inspireren, ervaringen te delen en te helpen om verlies te verweven in je leven.

Je bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Lees hieronder meer over de aankomende funeraire salons en de mogelijkheid om je aan te melden.

Agenda 2023/2024

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Tumulus Uitvaart
Tumulus Uitvaart

Donderdag 12 oktober 2023

Karlijn en Thomas Lansink

Thomas Lansink is dichter en docent Engels, Karlijn Lansink heeft een praktijk voor verlies- en rouwbegeleiding en is docent Theater.

Broer en zus. Hun moeder overleed in 1998, toen Karlijn zeven jaar was en Thomas elf jaar. Jarenlang hebben zij niet echt gerouwd, maar is die rouw gestold geweest. Sinds een jaar of vijf is bij hen beiden het slot langzaamaan van deze rouw gegaan en zijn zij aan de slag gegaan dit te verweven in hun leven, waarbij bleek dat zij beiden een roeping voelden hier ook professioneel iets mee te gaan doen. Inmiddels heeft Thomas (nu 37) een dichtbundel gepubliceerd over dit onderwerp en is Karlijn (nu 33) eigenaar van een praktijk voor verlies- en rouwbegeleiding.

Tijdens de funeraire salon zullen Thomas en Karlijn via de gedichten uit de bundel van Thomas een aantal rouwfenomenen introduceren en hier zowel professioneel als persoonlijk op reageren. Karlijn meer vanuit de theorie en haar ervaring met cliënten in haar praktijk. Thomas vanuit eigen ervaring en de zoektocht naar het vatten van rouw in poëzie en het recht willen doen aan ieder lid van het gezin.

Ze delen hoe hun ervaringen soortgelijk zijn geweest – zowel in reactie op het overlijden, als bij het weer openmaken van de rouw – maar ook hoe zij daarin verschillende bewegingen hebben gemaakt: dichten en therapie zijn misschien wel verwant, maar zeker niet hetzelfde.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: gestolde rouw, systemische gevolgen, overlevingsreacties, gevolg in het lichaam en brein.

Deze avond wordt door henzelf ondersteund door poëzie en muziek.

Donderdag 18 januari 2024

Astrid Broeders
met muziek van Chris Stellaard en Joëlle Beimers

Palliatieve Zorg: een specialisme in een hospice

Deze avond ontvangen we Astrid Broeders.

Astrid is ruim 20 jaar werkzaam als verpleegkundige in Hospice Rozenheuvel in Rozendaal.

Zij neemt ons deze avond mee in het begrip Palliatieve Zorg, hoe dat in de afgelopen 30 jaar in Nederland is uitgegroeid tot een specialisme in de gezondheidszorg.

Aan de hand van ervaringsverhalen geeft zij inzicht in de stervensfase, de mogelijkheden binnen het medisch beleid, het afronden van het leven en loslaten van dierbaren.

Het zal een boeiende lezing zijn die u binnenvoert in de kamers van Hospice Rozenheuvel.

Deze avond wordt ondersteund door muziek van Chris Stellaard (piano) en Joëlle Beimers (zang).

Muziek vertelt een verhaal. En van dat muzikale verhaal mogen wij een onderdeel zijn.

Wij zijn Jöelle Beimers en Chris Stellaard. Joëlle is een veelzijdige jazz zangeres met een relaxte stem en een heerlijke timing. Chris is pianist en brengt met zijn improvisaties verschillende verhalen bij elkaar. De jazzy stem van Joëlle leunt op de klassieke klanken van Chris.

Onze muziek neemt je mee op onze muzikale reis.

Tumulus Uitvaart
Tumulus Uitvaart
Tumulus Uitvaart
Tumulus Uitvaart

Donderdag 11 april 2024

Manon Tennekes en Vera Westra

Als Manons vader vlak voor de eerste lockdown een beroerte krijgt, staat de wereld mede door corona op de kop. Niet alleen verliest haar vader de regie over zijn leven, ook zij en haar moeder worstelen met vragen over leven en dood.

Met haar boek ‘Iedere dag een stukje beter‘ kijkt ze terug op die historische tijd en vertaalt ze haar ervaringen naar het hier en nu op een herkenbare manier.

Vera verbindt de lezing met speciaal gearrangeerde nummers. Als jazzzangeres & vocal coach raakt ze mensen diep in hun hart.

Reacties publiek:

‘Bewondering hoe het verhaal is omgezet in boek en lied.’

‘Wat zijn jullie een fantastisch stel. De energie en liefde straalt ervan af!’

‘Geweldig, herkenbaar en fijne samenwerking met de muziek!’

Een lezing vol inspiratie, muziek, inzichten & verbinding!

Donderdag 13 juni 2024

Boudewijn Betzema met muziek van Dianne Huberts

Wie is Boudewijn Betzema?

Een bevlogen mens met een missie: compassie op z’n minst behouden, liefst vergroten in een verhardende samenleving. Van 2015-1017 was hij Dichter van de Provincie Overijssel. Hij was oprichter van Stichting Troosthuisje en zet hij zich in als Troostdichter. Hij werd in 2018 genomineerd voor de Compassieprijs en is sinds 2023 de initiatiefnemer van Rondje Zachtheid als tegengeluid tegen hardheid en venijn in de samenleving.

Elke laatste vrijdag van de maand lopen mensen in steeds meer steden ‘Rondjes Zachtheid’, vooral om zelf niet te verharden en te verbitteren. Hij vertelt op aanstekelijke wijze over zijn troostend werk.

Dianne Huberts, PUUR

Elk levensverhaal is uniek en wordt gevuld met muziek die je raakt.

PUUR staat voor de essentie van wat woorden en een lied kunnen zijn in verbinding van hart tot hart. Woorden hebben de kracht ons diep te raken. In kwetsbaarheid, waar woorden soms tekort schieten, ligt de kracht vaak in muziek; in een melodie, de herinnering, de troostende woorden die je hart raken en bemoedigen.  Simpel door even stil te zijn in het moment en de emotie van tekst en melodie te ontvangen.

Zingen brengt me dicht bij mezelf en bij mijn medemens. Na een auto-ongeluk en ziekte heeft zingen mij nieuw perspectief, kracht en heling gebracht. En ontdekte ik waar mijn echte passie ligt en wat ik te doen heb in dit leven.. Binnen de stichting MusiKado (musikado.nl) deel ik muzikale cadeautjes uit, in huiskamers, in verpleeghuizen, voor o.a. mantelzorgers. Met Puur (diannehuberts.nl) spreek en zing ik daar waar mijn woorden en liedjes vreugde, troost en bemoediging kunnen brengen. Daarin wordt ik op gitaar begeleid door Gert Jan Akkerman en/of Marcel Lieskamp.

Het is mooi dat de traditie van Cunera met de Funeraire salon avonden wordt voortgezet door Stefan Boddenberg. Het is een eer te mogen zingen op deze avond met troostdichter Boudewijn Betzema.

Tumulus Uitvaart
Tumulus Uitvaart

Locatie

Rouwhuiskamer Huissen
Weverstraat 5
6851 AC Huissen

Tijd

19.30-21.45 uur
Inloop met muziek:
19.00 uur

Aanmelden

Je kunt je hieronder aanmelden voor de eerstvolgende datum.

Kom naar de Funeraire salon op donderdagavond 12 oktober

Wanneer je je aanmeldt voor een Funeraire salon sturen per email een bevestiging en een herinnering 1 dag van te voren.

Wil je je nu niet aanmelden maar blijf je graag geïnformeerd over toekomstige avonden? Dat kan ook.  

Dan sturen we je een herinnering om je aan te melden en je ontvangt tevens onze nieuwsbrief die 1x per kwartaal verschijnt. Afmelden kan natuurlijk te allen tijde.

Hoe we met je gegevens omgaan lees je in de privacyverklaring

Funeraire salon

Naam(Vereist)
Email(Vereist)
Meld je je nu niet aan, maar wil je wel op de hoogte blijven van de toekomstige Funeraire salons?

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland. 

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard