Ervaringen

Met liefde en toewijding staan wij altijd klaar om families te helpen na het overlijden van een dierbare. Op deze pagina delen wij de ervaringen van families die wij hebben mogen begeleiden.

Iedere uitvaart en ieder verhaal is uniek, maar het lezen van de ervaringen van anderen helpt je bij het vormen van een beeld over onze werkwijze. Daarom vragen wij nabestaanden vaak tijdens het nagesprek om een review over Tumulus te schrijven.

Google reviews

(5/5)

Het verliezen van een dierbare is een ongelofelijk moeilijk moment

Het verliezen van een dierbare is een ongelofelijk moeilijk moment. Je wordt geleefd vanaf het moment van overlijden tot de dienst. Gedurende dit proces (en de dagen en weken erna!) zijn wij zo goed, vriendelijk, capabel en vooral meelevend geholpen door Loes en Stefan. Zij hebben het voor ons allemaal dragelijk gemaakt.

Het grootste compliment wat ik kan geven is dat tijdens de dienst wij het gevoel hadden dat zij aanwezig waren om alles in goede banen te leiden en ons dat vertrouwen te geven. Tegelijkertijd waren zij ook op de achtergrond zodat het een moment van afscheid was voor ons, familie en vrienden. Die balans is onmogelijk om goed te beschrijven – een gevoel van vertrouwen en vrijheid, tegelijkertijd.

Ik kan Loes en Stefan van Tumulus aan iedereen aanraden die een verlies moet verwerken. Alles wordt uit handen genomen zodat er plek is om te rouwen en het leven van je dierbare te vieren. En zo moet het zijn!

Die balans is onmogelijk om goed te beschrijven – een gevoel van vertrouwen en vrijheid, tegelijkertijd.

Andrew File nam afscheid van zijn vader op 12 mei 2023, Enschede

Ondanks ons diepe verdriet houden we hier een goed gevoel aan over

Alles klopte met dat wat we van tevoren besproken hadden!

Rond het overlijden van mijn man en de tijd tot aan zijn crematie kan ik alleen maar alle lof hebben op de wijze waarop Tumulus uitvaart en met name Loes Sanderink zich om Aad maar ook om ons bekommerd heeft.

Alles klopte met dat wat we van tevoren besproken hadden! Er was vooral heel veel respect!
Ondanks ons diepe verdriet houden we hier een goed gevoel aan over!

Helma van der Weijden nam afscheid van haar man op 3 mei 2023, Huissen

Wij kijken terug op een mooi afscheid van mijn vader

Wij kijken terug op een mooi afscheid van mijn vader. Heel waardevol dat de uitvaart op zo’n persoonlijke manier vorm kon krijgen en bij mijn ouders thuis kon plaatsvinden. Fijn dat jullie zo je best gedaan hebben om dat financieel en praktisch haalbaar te laten zijn. Ik ben Loes erg dankbaar voor de mooie dag, haar organisatie, haar invoelend vermogen en -voor mijn overzicht heel fijn- de manier waarop Loes alles voor mij voorspelbaar maakte en steeds bereikbaar was. Gaf me veel rust.

Fijn dat jullie zo je best gedaan hebben om dat financieel en praktisch haalbaar te laten zijn

Ik kan Tumulus zeker aanbevelen: een heel goed totaalplaatje en echt ontzorgend.

Milou Blankenheym nam afscheid van haar vader op 11 april 2023, Bemmel

Afscheid nemen van een ouder wil je perfect laten verlopen

Afscheid nemen van een ouder wil je perfect laten verlopen. Bekend met de service, brede inzetbaarheid en integriteit van Stefan, via de voorheen gezamenlijke werkgever, was de keuze voor de uitvaartbegeleiding snel gemaakt. Naast onze verwachting dat alles gewoon netjes geregeld zou worden, zijn wij echt verrast door alle goede tips, de creativiteit en het oog voor detail dat Stefan biedt. Hij weet onderdelen perfect met elkaar te verbinden en eenheid te creëren binnen alle mogelijkheden en eventuele alternatieven hiervoor die er zijn.

Wij zijn verrast door alle goede tips, de creativiteit en het oog voor detail dat Stefan biedt.

Het was een heel prettige samenwerking, waarbinnen snel geschakeld kon worden, er een goede bereikbaarheid was en er letterlijk vele zaken uit handen werden genomen. Ook de service door middel van het Nabestaandenloket is een echte steun in deze tijd.

Wij hebben de begeleiding als heel persoonlijk ervaren en voelden ons absoluut geen nummer. Wij kijken heel tevreden terug op de periode na het overlijden en de uitvaart, hetgeen ons ook erg helpt bij de verwerking van het verlies. Ook de contacten en de nazorg na de uitvaart hebben we erg gewaardeerd. Stefan’s rust, duidelijkheid, heldere uitleg en de ruimte die hij biedt voor alle betrokkenen tijdens het hele proces, zijn heel erg prettig geweest.

Voor ons was zijn begeleiding perfect en viel er werkelijk niets te verbeteren. We zouden dit uit kunnen drukken in het hiervoor gebruikelijke cijfer, maar deze vorm van zorg is gewoon onbetaalbaar. Wij zullen hem dan ook van harte bij iedereen aanbevelen!

Henk en Ellen Stinissen namen afscheid van hun (schoon) moeder op  25 september 2022, Didam

Zorgvuldige en respectvolle begeleiding bij het afscheid

Omdat Stefan in de buurt woont en ik hem wel eens gesproken had, was het toen onze moeder overleed, meteen duidelijk dat wij hem zouden vragen om alles voor ons te regelen.

Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn hulp en fijne manier van werken!

Op zijn eigen rustige manier met o.a. veel begrip voor bepaalde wensen, het wijzen op speciale mogelijkheden, en met oog voor kleine waardevolle details, heeft Stefan het afscheid van onze moeder zorgvuldig en respectvol begeleid.
Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn hulp en fijne manier van werken!

Yvon nam op 25 april 2022 afscheid van haar moeder, Arnhem

Het afscheid van mijn man moest in het teken staan van onze dochters

Na een intens ziektebed van 8,5 maand wat wij met ons gezin hebben doorlopen is mijn man op 39 jarige leeftijd veel te jong overleden. Hij heeft mij en onze twee dochters van 4 en 6 jaar achter moeten laten. Vooral voor hen was alles ongrijpbaar en overkwam hen. Ondanks dat ik beide meisjes van A tot Z heb meegenomen in alle stappen en keuzes die hun papa en ik hebben gemaakt zijn zij nog te jong om dingen actief te blijven herinneren. Die gedachte was voor mij ondraaglijk. Zij moesten begeleid worden om op hun manier ook afscheid te nemen van hun vader, direct na het overlijden tot en met de uitvaart. Ik wilde het afscheid van mijn man daarom vooral in het teken van onze dochters hebben staan. Als het voor hen goed was, dan was het voor mij ook.

Dat is de reden dat ik, toen mijn man nog leefde, gezocht heb naar een uitvaartondernemer die mij kon helpen in de wensen die wij wilden. Ik wist vooral wat we niet wilden, en deels wat dan wel. Maar HOE dan wel? Dát wist ik niet. Hoe ik handen en voeten moest geven aan vooral een gevoel was onmogelijk, zelfs toen mijn man nog leefde. We hadden al zoveel wensen opgeschreven en we hadden zoveel gevoel waar we uiting aan moesten gaan geven. Mijn vooroordeel en beeld van een uitvaartondernemer was een zwart pak, oude man en een snor. Dit hielp niet mee in mijn zoektocht naar iemand die ik volledig kon vertrouwen om mijn man het waardige afscheid te geven op de manier hoe wij het wilden en wat hij verdient.

Ik ben enorm dankbaar dat Stefan op mijn pad is gekomen. Een jonge man die goed luistert, doorvraagt en mijn hersenspinsels heeft begrepen. Hij heeft naar me geluisterd en ook gehoord wat ik niet uitgesproken heb. Stefan heeft me geholpen om onze wensen vorm te geven en onze dochters in het middelpunt te zetten. Geen wens was te gek en hij heeft ervoor gezorgd dat ik volledig ontzorgt ben geweest.

Stefan heeft het ‘standaard beeld’ van een uitvaart doorbroken.

Stefan is in staat geweest de kinderen hun eigen proces te bieden. Hij heeft me geadviseerd hoe ik hen moest informeren en actief betrekken in deze eerste periode na het overlijden van mijn man. Zo hebben ze als eerste op de onbehandelde kist mogen tekenen en schrijven, hebben ze zelf bijzondere vlindertjes mogen beschilderen die als sluitknop op de kist zaten tijdens de ceremonie en heeft hij hen herinneringsboekjes gegeven om hun papa in te herdenken voor later. Hij heeft hen op een waardevolle manier gesteund en met hen gepraat op hun eigen niveau.

Wat ik als ontzettend fijn en bijzonder heb ervaren is dat Stefan het ‘standaard beeld’ van een uitvaart heeft doorbroken. Geen koffie met kleffe cake, niet in het crematorium, het beschilderen van de kist en een fantastische fotografe die alles voor mij en onze dochters vastgelegd heeft. Hij heeft me geholpen om alles zo ‘natuurlijk’ mogelijk te laten verlopen zonder iemand die alle praatjes aan elkaar praat. De hele dag was bijzonder, van begin tot eind. Ondanks dat het nooit had mogen gebeuren dat mijn man veel te jong afscheid heeft moeten nemen van het leven, heeft hij het waardige afscheid gekregen wat hij verdient.

Stefan is voor mij de perfecte persoon geweest om ons gezin te helpen met deze onmogelijke opgave. Hij was er, voor onze dochters en voor mij. Zonder hem hadden we niet de ceremonie gehad die we nu hebben gehad.

Judith Havelaar nam afscheid van haar man op 21 april 2022, Apeldoorn

Wij kunnen Stefan van harte aanbevelen

De eerste kennismaking met Stefan was, in alle emotie van een overlijden meteen heel prettig.

Stefan is rustig, observerend en tast af. Hij luisterde goed naar alles en denkt mee. Biedt zonodig vele alternatieven. Hij is professioneel en respectvol in alles, heeft een persoonlijke benadering. Leidt je als nabestaande langs allerlei beslissingen en houdt het overzicht.
Bij Stefan Boddenberg is er veel ruimte voor een persoonlijke invulling.

Zo kijken wij dankbaar terug op een heel mooi en troostend afscheid van onze moeder.

Angeline Ensink nam afscheid van haar moeder op 8 april 2022, Velp

Waardevol moment tijdens de laatste verzorging van mijn moeder

Stefan heeft werkelijk alles wat je wenst in zijn begeleiding na het overlijden van onze moeder. Zijn grote kracht is dat hij integer is, echt en compassie-vol. Hij is er, helemaal en altijd, en denkt vanuit deze kracht mee met alles, en waarin hij laat zien dat alles mogelijk is in een afscheid.

Stefan toonde niet alleen naar ons, maar ook naar onze moeder een warmte en menselijkheid. Dit was bijzonder om te zien. Bovendien nodigde hij mij uit om hem te helpen in de verzorging en het mooi maken van onze moeder en dit ervaar ik als zeer waardevol. Dankjewel daarvoor.

Ik heb Stefan onze engel genoemd in de veel-ste korte tijd waarin zoveel geregeld moet worden. Het nagesprek na een aantal weken laat ook zijn zorgzaamheid zien. En het was fijn dat we na alle intensiteit op deze wijze afscheid konden nemen van elkaar.

Ik heb Stefan onze engel genoemd in de veel-ste korte tijd waarin zoveel geregeld moet worden.

Als ik erop terug kijk dan voel ik niets anders dan tevredenheid en ook trots! Ik beveel Stefan dan ook ten zeerste aan, dat moge duidelijk zijn!

Josje Verwer nam afscheid van haar moeder op 19 februari 2022, Rheden

Een locatie waar we anders nooit bij terecht waren gekomen

Helaas is begin februari van dit jaar mijn Man, onze vader (schoonvader) en opa overleden.

Middels het wijkkrantje van Elderveld (Arnhem) zagen wij een advertentie staan van Stefan (dit hadden wij al eerder gezien). De manier, de betrokkenheid en openheid waarmee jij Stefan hierin schreef is ons altijd bijgebleven en zo doende kwamen wij bij jou terecht.

Dit heeft onze ogen geopend en zo zijn wij op een hele mooie locatie uitgekomen

Helaas moesten wij van jouw diensten eerder gebruik maken, dan dat wij hadden gewild.

In de week voor het overlijden, hebben wij als gezin met zijn vijven jou gesproken en hebben wij met elkaar onze wensen geuit. Jij dacht mee en liet ons ook andere mogelijkheden zien. Dit heeft onze ogen geopend en zo zijn wij op een hele mooie locatie uitgekomen, welke wij zonder jouw hulp, nooit hadden gekozen of er überhaupt bij terechtgekomen.

Stefan dacht met alles mee en alles was ook mogelijk om een waardig afscheid te geven aan mijn man, onze vader (schoonvader) en opa.

Stefan was in deze moeilijk periode voor ons, altijd bereikbaar en gaf ons een heel warm en prettig gevoel.
Stefan bedankt voor jou oprechtheid, betrokkenheid, meedenkendheid en vooral voor jou medeleven.

Femke, Esmiralda, Priscilla en Samantha namen afscheid van haar man, hun (schoon)vader en opa op 6 februari 2022, Arnhem

Een enorme hulp in deze moeilijke en verdrietige tijd

Wij zijn enorm goed geholpen door Stefan.
Onze man/vader is in december overleden. Een vriendin raadde Stefan aan.

Het eerste contact was meteen fijn. We hebben een afspraak gemaakt want het overlijden van onze dierbare man en vader was niet heel ver weg meer. Stefan kwam bij ons om te bespreken wat er te verwachten viel voor de crematie en welke zaken geregeld moesten worden. Heel fijn om van tevoren al te weten met wie je in aanmerking komt en wat voor soort persoon de uitvaart gaat doen. In de nacht erop was het helaas al zover. Wij belden Stefan rond 4 uur in de nacht. Dit was geen probleem voor hem (hij had van tevoren al wel aangegeven dat we altijd mochten bellen, ongeacht hoe laat het is). Twee dames van het uitvaartcentrum waren al een uur later aanwezig voor de opbaring, geregeld door Stefan. De middag erna kwam hij bij ons om nogmaals en nu wat meer gedetailleerd te bespreken wat er moest gebeuren voor de crematie.

Dit was zo ontzettend prettig. Met een luisterend oor en een groot hart voor mensen heeft hij ons geholpen met keuzes voor de crematie. Hij heeft onze wensen aangehoord en kwam zelf ook met mooie ideeën en oplossingen die heel goed bij onze familie passen wanneer wij er zelf niet uitkwamen.

We voelden ons enorm op ons gemak bij hem. Hij werkt rustig, professioneel en met veel aandacht en zorg. Dit heeft ons enorm geholpen om de verdrietige en moeilijke tijd wat makkelijker te maken.

Een maand na de crematie hebben we nog een gesprek gehad om alles even reflecteren. We hebben onze dankbaarheid kenbaar gemaakt en alle vragen werden beantwoord.

Een maand na de crematie hebben we nog een gesprek gehad om alles even reflecteren. We hebben onze dankbaarheid kenbaar gemaakt en alle vragen werden beantwoord.

Al met al kunnen wij alleen maar positief zijn en Stefan aanraden. Stefan heeft ons met zijn warme en zorgzame persoonlijkheid, en professionele maar persoonlijke aanpak enorm goed geholpen in deze moeilijke tijd.

We hopen natuurlijk niet dat het op korte termijn nodig, maar voor het volgende overlijden zullen wij zeker weten Stefan weer inschakelen.

Alice, Vincent en Violet Rozema namen afscheid van haar man en hun vader op 8 december 2021, Enschede

Een heel mooi afscheid van mijn vader

Ook de wat meer bijzondere wensen en omstandigheden pakte hij voortvarend op. We hebben een heel mooi afscheid van onze vader gehad.

Na het plotseling overlijden van mijn vader kwamen we na wat googelen bij de website van Stefan Boddenberg uit. Dit is natuurlijk geen keuze die je vaak moet maken en we wisten dan ook niet wat we precies konden verwachten. We kregen direct telefonisch contact en vanaf dat moment heeft Stefan ons heel goed bijgestaan.

Stefan is persoonlijk en betrokken, communiceert duidelijk en is betrouwbaar. In een hectische tijd luisterde hij goed, denkt mee en geeft verschillende alternatieven en waardevol advies. Vervolgens ging hij aan slag en regelde de hele uitvaart zoals afgesproken. Ook de wat meer bijzondere wensen en omstandigheden pakte hij voortvarend op. We hebben een heel mooi afscheid van onze vader gehad. Dank Stefan voor je steun en hulp.

Zoals uit voorgaande wel blijkt kan ik Stefan voor 100% aanbevelen als je iemand zoekt om je te helpen bij de uitvaart van een dierbare.

Bertran Lenssinck nam afscheid van zijn vader op 14 november 2021, Nijmegen

gemis

nooit minder
nooit zwakker
eerder sterker
liefde is

niet minder
niet zwakker
misschien zachter
rouw is

op dat moment
die ene dag
dat zelfde uur
het gemis

© Boudewijn Betzema

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland.

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard