Overlijden melden

Als iemand is overleden is rust het meest belangrijk. Je hoeft echt niet direct in het handelen te schieten. Neem in die eerste 2 of 3 uren gerust de tijd voor je emoties. Laat hetgeen er is gebeurd tot je doordringen. Wees met elkaar. En als je eraan toe bent, onderneem je de volgende stappen:

Stap 1: Geef het overlijden door aan de arts

Is je dierbare thuis overleden? Bel dan zijn of haar huisarts. De arts stelt het overlijden vast en vult overlijdenspapieren in. 
Overlijdt je dierbare in het ziekenhuis of zorginstelling, dan zal de verpleging dit regelen.

Stap 2: Brengt de naasten op de hoogte

Licht de mensen in die de overledene heel na stonden. Natuurlijk kun je ook eerst andere naasten bellen en dan pas een arts. Volgt u daarin je eigen gevoel.

Stap 3: Zoek alvast uit of de overledene bepaalde wensen had vastgelegd

Voordat je ons belt, kun je alvast proberen na te gaan of de overledene wensen heeft vastgelegd. Heeft hij of zij een voorgesprek met een uitvaartbegeleider gehad of een Laatste wensenformulier/boekje ingevuld? Ook kun je alvast uitzoeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft en wat het polisnummer is. Al deze informatie helpt bij het organiseren van een afscheid zoals de overledene dat wilde.

Ook al is er een uitvaartverzekering -en ongeacht welke verzekeraar of om welke polisvorm het gaat- kun je bij Tumulus uitvaartbegeleiding terecht voor een uitvaart. Je bent nooit verplicht om de begrafenis of crematie door de verzekeraar te laten verzorgen. Je kunt zelf een keuze maken voor een uitvaartverzorger. De verzekeraar is verplicht om het verzekerde bedrag uit te betalen. Wij helpen je bij deze administratie. 

Stap 4: Bel Tumulus: 026 - 32 58 440

Je hoofd staat nu waarschijnlijk helemaal niet naar praktische zaken. En tegelijk voel je misschien sterk de behoefte om alles perfect te doen, omdat je een afscheid nu eenmaal niet kunt overdoen. Het zal rust geven om te weten dat wij na je telefoontje samen de stappen nemen die nodig zijn tot aan de begrafenis of crematie. Wil je dat wij meteen komen? Of maak je  liever een afspraak voor later op de dag? Het is aan jou. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.
Wij zullen je in deze eerste intensieve week met aandacht en liefde begeleiden, zodat je stap voor stap vorm kunt geven aan een persoonlijke, warme, passende uitvaart, zoals je deze voor ogen hebt. Het is wat jij voor jouw dierbare overledene nog kunt doen.

 

Bel bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

 

Contact