De kosten van een uitvaart

Een uitvaart is een persoonlijk en uniek evenement, en daarom worden de kosten sterk beïnvloed door de wensen en behoeften van de overledene en de nabestaanden. Hieronder noemen we enkele belangrijke punten met betrekking tot de kosten van een uitvaart.

Basisuitvaartkosten

De basisuitvaartkosten omvatten de essentiële diensten van een de uitvaartbegeleider, zoals de gesprekken met de nabestaanden, het regelen en coördineren van de uitvaart, het opbaren van de overledene, het vervoer van de overledene, de kist, mand of wade en de afscheidsceremonie.

Uitvaartdiensten en -producten

De kosten van uitvaartdiensten en -producten kunnen variëren op basis van de gewenste elementen van de uitvaart, zoals bloemen, rouwkaarten, rouwvervoer, grafsteen, rouwadvertenties en eventuele specifieke rituelen of ceremonies.

Graf- of crematiekosten

Indien er gekozen wordt voor een begrafenis, kunnen de grafkosten verschillen op basis van de locatie van het graf, de grafsteen en eventuele grafrechten. Bij een crematie kunnen de kosten variëren op basis van het crematorium, de asbestemming en eventuele bijzetting op een begraafplaats.

Aantal genodigden en catering

Het aantal genodigden voor de uitvaartceremonie en de eventuele cateringkosten kunnen ook de totale kosten beïnvloeden. Vaak wordt op basis van het aantal genodigden de locatie afgestemd.

Eventuele aanvullende wensen

Speciale wensen en aanpassingen aan de uitvaart kunnen extra kosten met zich meebrengen, bijvoorbeeld als er een bijzondere locatie wordt gekozen, er een afscheidsfotograaf of uitvaartspreker wordt ingezet of als er bepaalde culturele of religieuze tradities worden gevolgd.

Stel een budget op

Het is raadzaam om een budget op te stellen voor de uitvaart en deze besprekingen vroegtijdig te voeren met ons als uitvaartbegeleider. Een uitvaartverzekering kan ook helpen bij het dekken van de kosten en het verlichten van de financiële last voor de nabestaanden.

Het is niet altijd makkelijk om over kosten te praten, dat begrijpen we. Maar het is essentieel om open en eerlijk te communiceren over de wensen en verwachtingen met betrekking tot de uitvaart, zodat wij de best mogelijke opties kunnen bieden binnen het beschikbare budget. 

Een mooi en waardevol afscheid is voor iedereen mogelijk, wat het budget ook is.

Wij zijn altijd transparant over de kosten en zorgen dat je voor de uitvaart alle kosten inzichtelijk hebt. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de € 5.000 en € 9.000 euro.

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland. 

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard