Nazorg

Wat gebeurt er daarna?

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Naast het emotionele aspect moeten er ook praktische zaken afgehandeld worden, zoals bankzaken en verzekeringen. We begrijpen dat dit een overweldigende taak kan zijn in een periode van rouw. Als uitvaartbegeleider zijn we er om je hierbij te ondersteunen als onderdeel van onze dienstverlening.

Rouw- en verliesverwerking

Loop je vast in je gevoel van gemis? Lukt het je niet om de draad zelf op te pakken? Maak je je zorgen om de gevoelens van je kind? Of die van je partner? Ook op het gebied van rouw en verlies helpen wij je op weg en brengen je, als je dit wenst, graag in contact met één van onze rouwbegeleiders of coaches. 

Voor wie de behoefte heeft zijn er in onze regio ook verschillende activiteiten in de vorm van koffieochtenden, seizoenswandelingen en lotgenotengroepen. We informeren je hier graag over.

Ontzorgen door nazorg

Als we je begeleiden, ontvang je van ons een wachtwoord waarmee je op onze website in kunt loggen. Je komt dan in het NabestaandenLoket van jouw dierbare. 

In dit nazorgdossier kun je alle opzeggingen, naamswijzigingen en contractovernames op één plek regelen. Je selecteert heel eenvoudig de organisaties waar je zaken wilt opzeggen of naamswijzigingen wilt aanvragen. 

In dit dossier vind je verder alle benodigde informatie rondom het afwikkelen van de nalatenschap.

Overige regelzaken

  • Administratieve zaken: Naast de zaken die via het NabestaandenLoket worden geregeld, moeten bijvoorbeeld bankzaken worden geregeld, zoals het openen van een nalatenschapsrekening, het afhandelen van lopende rekeningen, en het verdelen van het vermogen van de overledene.
  • Nalatenschap afwikkelen: De nalatenschap van de overledene moet worden afgewikkeld. Dit omvat het verdelen van bezittingen en eigendommen volgens het testament of de wet, het aflossen van eventuele schulden, en het aanvragen van een verklaring van erfrecht.
  • Sociale media en digitale nalatenschap: Het is aan de nabestaanden om te beslissen wat te doen met de sociale media en digitale accounts van de overledene. Deze accounts kunnen vaak worden verwijderd, overgedragen of er kunnen herinneringspagina’s worden gecreëerd.
  • Notaris en testament: Als er een testament is opgesteld, moet dit worden uitgevoerd door een notaris. Het is belangrijk om te controleren of alle wensen van de overledene zoals vermeld in het testament worden gerespecteerd.
  • Uitkeringen en verzekeringen: Nabestaanden moeten contact opnemen met verzekeringsmaatschappijen en uitkerende instanties om uitkeringen of verzekeringen te claimen. Als uitvaartbegeleider nemen wij contact op met de verzekeraar rondom de uitvaartverzekering.
  • Belastingen: Afhankelijk van de situatie kunnen er fiscale verplichtingen zijn, zoals erfbelasting. Het is belangrijk om te onderzoeken welke belastingen van toepassing zijn en deze op tijd af te handelen.

Vraag om hulp

Deze periode na de uitvaart kan zowel emotioneel als praktisch uitdagend zijn voor nabestaanden. Het is normaal dat je je overweldigd voelt en dat het tijd kost om alles af te handelen. Het is belangrijk om steun te zoeken bij familie, vrienden of professionals die kunnen helpen bij het omgaan met deze zaken. 

Als uitvaartbegeleiders hebben wij ook contacten met verschillende hulpverleners en rouwcoaches. We brengen je graag met hen in contact als je dat wenst.

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland. 

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard