Jongeren betrekken bij het afscheid

Het betrekken van jongeren bij het afscheid is van groot belang, omdat zij zich op hun eigen manier ontwikkelen en rouwen. Jongeren vanaf 12 jaar bevinden zich vaak in een fase waarin ze steeds meer zelfstandigheid en identiteit ontwikkelen, en het is essentieel om hen in deze periode te ondersteunen tijdens het rouwproces.

Rouw hoort, hoe pijnlijk ook, bij het leven

In deze tijden van emotionele turbulentie willen we instinctief onze kinderen beschermen tegen pijn en verdriet, maar we moeten ons realiseren dat rouw bij het leven hoort, ongeacht de leeftijd.

Vrienden kunnen een belangrijke rol spelen in de verwerking.

Het kan voor ouders moeilijk zijn om met jongeren te praten over verlies, vooral als het verlies een van beide ouders betreft. Jongeren kunnen zich afsluiten en hun gevoelens moeilijk uiten of hebben hun eigen unieke manieren om emoties te uiten. Vrienden kunnen een belangrijke rol spelen in de verwerking, en het kan helpen om deze vrienden uit te nodigen bij het afscheid of belangrijke momenten voor het afscheid.

Geef elkaar ruimte voor eigen inbreng

Het is belangrijk om jongeren de ruimte te geven om op hun eigen manier afscheid te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door hen de mogelijkheid te geven om een tekst te schrijven die tijdens de uitvaart voorgelezen kan worden, of door hen te betrekken bij het kiezen van muziek of het maken van een Powerpoint-presentatie. Het dragen van de kist kan ook een manier zijn waarop jongeren kunnen bijdragen aan het afscheid.

Vragen over dood en afscheid

Jongeren kunnen veel vragen hebben over de dood en het afscheid. Het is belangrijk om open te staan voor deze vragen en de tijd te nemen om ze te beantwoorden. Het wegnemen van onduidelijkheid kan helpen om meer rust te brengen en de angst voor de dood te verminderen. Wij nemen de tijd om deze vragen te beantwoorden.

Wij nemen de tijd om deze vragen te beantwoorden.

Het betrekken van jongeren bij het afscheid kan helend werken en hen een gevoel van zelfvertrouwen geven. Dit is van groot belang voor hun verdere rouwproces en het vermogen om op een goede manier verder te kunnen na het definitieve afscheid.

Liefdevolle herinneringen in hun hart

Het bieden van steun en begrip aan jongeren tijdens het rouwproces is cruciaal, en het kan helpen om hen te laten zien dat ze gezien worden en dat hun gevoelens en bijdragen waardevol zijn tijdens het afscheid van een dierbare. We willen dat ze na het definitieve afscheid op hun eigen manier verder kunnen, met liefdevolle herinneringen in hun hart.

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland.

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard