Begraven of cremeren

Kies je voor begraven of cremeren of zijn er nog andere mogelijkheden?

Of je kiest voor begraven of cremeren maakt veel uit voor hoe we het afscheid vormgeven. Veel mensen hebben wel een voorkeur voor een van beide, maar het is belangrijk om deze keuze voorafgaand aan het overlijden te bespreken. Naast begraven op een reguliere begraafplaats kiezen steeds meer mensen voor natuurbegraven. Ook is het mogelijk om het lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap.

Er zijn nieuwe manieren van lijkbezorging in ontwikkeling, maar deze zijn volgens de wet nog niet toegestaan. Nieuwe manieren kunnen onder andere zijn:

• Resomeren: daarbij wordt het lichaam opgelost in een warme loogoplossing onder verhoogde druk. Er blijven dan verpulverde botresten over.
• Promesseren: het lichaam wordt bevroren waarna het in kleine deeltjes wordt getrild en gevriesdroogd. Er blijven dan droge korrels over die begraven kunnen worden.
• Ecoleren: het lichaam wordt door middel van elektriciteit omgezet in een inactief biologisch poeder. Dit poeder kan begraven of uitgestrooid worden.

Lees hieronder meer over de mogelijkheden rondom (natuur)begraven en cremeren.

Crematie

Crematie

Alles wat je moet weten rondom cremeren Wat komt er allemaal kijken als er is gekozen voor cremeren? We hebben zo zorgvuldig mogelijk de informatie voor je op een rij gezet. Voor jezelf om te weten waaraan je toe bent...

Begrafenis

Begrafenis

Begraafplaatsen voor iedereen Bij de keuze voor een begraafplaats ben je niet beperkt tot de begraafplaats in je eigen woonplaats of gemeente. Elke Nederlandse gemeente heeft in ieder geval één Algemene Begraafplaats....

Natuurbegraven

Natuurbegraven

Eeuwige grafrust, duurzaam en beter voor de aarde Eeuwige grafrust in een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Natuurbegraven heeft zo z’n voordelen. Een natuurbegrafenis spreekt niet alleen natuurliefhebbers aan, maar...

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland.

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard