De laatste eer aan mijn moeder

Toen duidelijk werd dat mijn moeder zou gaan overlijden begon ik na te denken over haar uitvaart en wie dat zou gaan begeleiden. Eén ding was gelijk duidelijk: ik zou de uitvaart niet laten verzorgen door een medewerker van de uitvaartverzekering. Dat was mij bij de uitvaart van mijn vader heel slecht bevallen: geen ‘klik’ en veel irritatie omdat wat wij als familie wilden met betrekking tot de uitvaart slecht werd begrepen.
Ik heb daarom heel bewust gekozen voor Stefan Boddenberg. Enige vraag die ik had was: kan dat wel als je een uitvaartverzekering hebt? Zit je dan niet vast aan een uitvaartbegeleider die de verzekeringsmaatschappij toewijst? Of krijg je dan minder uitgekeerd?

Nadat ik contact had opgenomen met Stefan hebben we dit punt gelijk besproken en Stefan stelde mij gerust: ook als je een uitvaartverzekering hebt ben je volledig vrij in het kiezen van een eigen uitvaartbegeleider. En de kosten zijn niet hoger en op onderdelen zelfs lager.

Wat fijn dat je geen instantie hoeft te bellen maar rechtstreeks contact kan opnemen met iemand waarvan je weet dat hij je op alle mogelijke manieren gaat helpen en ook echt beschikbaar voor je is.

Nadat mijn moeder was overleden heb ik direct Stefan gebeld. Wat fijn dat je geen instantie hoeft te bellen maar rechtstreeks contact kan opnemen met iemand waarvan je weet dat hij je op alle mogelijke manieren gaat helpen en ook echt beschikbaar voor je is. En daar heb je ook behoefte aan: iemand die je bij de hand neemt bij alles wat er na het overlijden geregeld moet gaat worden terwijl je hoofd daar helemaal niet naar staat. Voor mij en de familie heeft Stefan dat helemaal waargemaakt. Stefan was altijd bereikbaar en was in onze gesprekken op een heel plezierige manier rustig, geduldig en vooral empathisch. Bovendien heeft Stefan ons heel goed geadviseerd, waarbij hij mogelijkheden heeft geschetst maar nooit een eigen voorkeur heeft opgedrongen. Stefan nam ons dus wel bij de hand maar het bleef wel onze eigen uitvaart die wij helemaal de vorm konden geven die onze moeder graag had gewild.

Na dagen van voorbereiding hebben wij op een hele mooie en intense manier onze lieve moeder de laatste eer bewezen. Dat hebben we niet in het crematorium gedaan maar in ‘Kabels’ op de Westerbouwing. Aan een locatie buiten het crematorium hadden wij zelf nooit gedacht maar Stefan had ons op deze mogelijkheid gewezen. We zijn zo blij dat we het daar hebben gedaan: perfect passend bij het relatief klein aantal genodigden en zo veel meer sfeer dan in een grote zaal in het crematorium. De hele dag verliep zoals we hadden gehoopt waarbij je merkt dat Stefan op heel veel kleine dingen let. Maar die maken wel het verschil. De kleine pakjes met zakdoekjes die op elke stoel lagen, de flesjes water (omdat het zo’n warme dag was): heel attent!

Als familie kunnen we Stefan van harte aanbevelen. Het bewijzen van de laatste eer aan een dierbare kan je maar één keer doen en het moet van a tot z kloppen. Stefan heeft ons daarbij fantastisch ondersteund en daar zijn wij oprecht dankbaar voor. Een dikke 10!

Hans Mentink nam op 23 juli 2020 afscheid van zijn moeder, Wageningen

Waar je ook woont,
wij staan voor je klaar

Om een overlijden te melden:
026 32 58 440

Tumulus uitvaart is gevestigd in Huissen, vlakbij Arnhem. Ons werkgebied strekt zich echter uit tot heel Oost-Nederland. 

Uiteraard kun je ook van onze diensten gebruikmaken als je buiten de regio woont, of wanneer de uitvaart buiten de regio plaatsvindt.

Google reviews

(5/5)

Tumulus Uitvaart en
Rouwhuiskamer Huissen

Weverstraat 5
6851 AC Huissen
Routebeschrijving
Parkeren

Voor vragen of informatie zijn we telefonisch, via sms of WhatsApp bereikbaar op:
026 32 58 440

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via:
info@tumulus.nl

Adres opslaan

Wil je ons aan je adresboek toevoegen?
Klik dan hier

Of scan deze code met je mobiel:

Tumulus vcard