Wie zijn wij?

Zij die ik liefheb, laat ik achter, zij die ik liefhad, ontmoet ik opnieuw. 

Tumulus Uitvaart

Tumulus is een kleinschalige uitvaartonderneming die u door heel Nederland kan ondersteunen voor of na een overlijden. Sinds 1998 begeleiden wij u in de keuze van begraven of cremeren. Samen Met u regelen wij alles rondom de uitvaart van uw naaste en geven we vorm aan een afscheidsbijeenkomst die recht doet aan zowel uw dierbare overledene als aan de nabestaanden. Hier leest u over onze werkwijze.

Uitvaartbegeleider

Mijn naam is Cunera Schaapveld, gecertificeerd uitvaartbegeleider en sinds augustus 2019 het vaste gezicht van Tumulus. Ik heb een zeker gemak ontwikkeld met de dood. Dat klinkt misschien raar, maar na het overlijden van mijn echtgenoot, broer, ouders en schoonouders, weet ik wat het is om nabestaande te zijn en hoe belangrijk het is om goed afscheid te nemen. Ik merk dat het leven mij compenseert in mijn gemis: met kracht om vooruit te kijken, met de wil om mij te ontwikkelen en vooral met de vreugde om te leven.
Met liefdevolle herinnering en dankbaarheid, kijk ik terug op de 3 mooie stervensweken van mijn moeder die ik met mijn gezin, broers en zussen heel intens beleefd heb. En toen… raakte ik geïnspireerd door de uitvaartbegeleider bij de begrafenis van mijn moeder. Het was zijn meelevende behulpzaamheid die mij trof. Ik wist het zeker: ik wilde uitvaartbegeleider worden om dienstbaar te kunnen zijn en iets waardevols voor een ander te mogen doen.
Ik ben ervan overtuigd dat warm, persoonlijk en bewust afscheid nemen van je dierbare een betere start geeft aan je rouwen. Dat betekent: er de tijd voor nemen, eigen keuzes maken, ruimte voelen om te zijn wie je bent en het leven van de overledene te vieren zoals hij/zij was.

Tumulus voortzetten

Een van de stages in de opleiding bij Meander Uitvaartopleidingen in Zwolle bracht mij in contact met Joke van der Krans en Jalb Schut, die Tumulus in 1998 hadden opgezet. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van een crematie of begrafenis. Ik werk met vaste, ervaren professionals in overledenverzorging, rouwvervoer, rouwdrukwerk, ritueel begeleiding, muziek en expressie, nazorg.

Over Cunera

Na een jeugd in verschillende landen was ik gedurende 25 jaar docent Frans en teamleider bovenbouw op middelbare scholen. In dát werkend leven ben ik altijd van dichtbij betrokken geweest bij het lief en leed van leerlingen, families en collega’s, heb ik vele ceremonies mogen leiden en heb ik onderwijsprojecten aangestuurd of georganiseerd. Mijn onderwijsjaren hebben mij de ervaring gegeven die ik in mijn huidige werk inzet: luisteren, begeleiden, organiseren en creëren. Met oog voor detail zoek ik naar het waardevolle, de herinnering. Met inlevingsvermogen werk ik vanuit liefde voor mensen en ieders persoonlijk verhaal. Ik sta Naast u en werk Met u.
Ik ben moeder van 5 kinderen en kreeg daar, toen ik na het overlijden van mijn echtgenoot hertrouwde, nog eens 5 kinderen bij.

Video

In een Paasproject (2021) van de PKN kerk Huissen, ging ds Matthijs Glastra in gesprek met Cunera over wat het werk van uitvaartondernemer van haar vraagt en vooral... wat het haar brengt.
  1. Van het persoonlijke je werk maken
  2. De beweging maken naar het verdriet van de ander
  3. Luisteren: waar ligt de behoefte?
  4. Waar is mijn man nu? Waar is opa?
  5. De kracht van een ritueel
  6. Uitvaart in coronatijd
 
Bel bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

 

Contact