Werkwijze

 Soms overvalt mij dat waarom. Het valt als een strik om mij heen.
 Ik kom er niet uit. Het waarom verstikt me haast, sluit me af,
 trekt me naar beneden, maakt me razend.
 Niemand die het waarom kan geven. Geen mens... geen God.
 Elk daarom sluit me verder af.

 In mijn waarom ben ik alleen. Langzaam aan drijft de bui over.
 Het waarom verliest zijn greep over mij. Een daarom is er niet   gekomen, maar wel:

 'hoe nu verder?' 'wie ben ik nu?' 'hoe ga ik nu door?'
 Mijn waarom verandert in een waartoe Stap voor stap

 uit 'Vingerafdruk van verdriet' -
 Manu Keirse

Tumulus vóór het overlijden

Misschien is er op dit moment nog helemaal geen sprake van overlijden, maar wilt u over het overlijden en de uitvaart van uzelf of uw geliefden nadenken. Misschien bent u ziek of is een van uw dierbaren ziek en weet u dat dat leven binnenkort zal eindigen. In deze gevallen vindt u het wellicht fijn om uw gedachten met mij te delen en samen te ontdekken welke mogelijkheden er zijn bij de invulling van een definitief afscheid. Wij weten hoe belangrijk het is dat u zich prettig voelt in de samenwerking met een uitvaartbegeleider. In een kennismakingsgesprek kunnen wij aftasten of de 'klik' er is voor een intensieve samenwerking als het zo ver is. Ook kunt u overwegen om uw wensen vast te leggen in het Laatste wensenboekje, dat u bij ons kosteloos kunt bestellen (026 - 32 58 440 of info@tumulus.nl).
Neemt u voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek gerust contact op met ons.
 

Tumulus direct na het overlijden

Na ons telefonisch contact waarin u mij vertelt dat uw dierbare is overleden, komen wij, als u dat fijn vindt zo snel mogelijk naar u toe. We horen dan graag wat er is gebeurd, zien hoe het met de overledene gaat, vragen u hoe u deze uren door bent gekomen. De persoonlijke aandacht staat voor ons steeds voorop.
Wij zullen als eerste de opbaring verzorgen. Dat kan thuis of in onze Rouwhuiskamer. Als u dat wilt, kunt u helpen bij de laatste verzorging en het aankleden. Juist de mogelijkheid om bij die belangrijke handelingen te helpen of, met enkele aanwijzingen, de laatste zorg helemaal zelf te geven, zijn zo belangrijk in het totale rouwproces.
U leest hier het stappenplan wat te doen bij overlijden.
 

Tumulus in de dagen tot aan de uitvaart

Natuurlijk moeten we veel zaken regelen. Van dag tot dag bespreken we samen wat er gedaan moet worden, waarbij ik u veel informatie zal aanreiken over de mogelijkheden die er zijn. Ook houd ik u op de hoogte van de financiële consequenties van de keuzes die u maakt. Ik houd het overzicht, waardoor u de gelegenheid krijgt om uw persoonlijke invulling te geven aan de uitvaart. Daarbij staat voorop dat wij samen alle tijd nemen die wenselijk is.

Zo zal op de eerste dag de keuze worden gemaakt of er begraven of gecremeerd wordt. Misschien wordt de kerk gewaarschuwd of een ritueelbegeleider. U kunt een rouwkaart uitkiezen of we stellen samen een eigen ontwerp samen. Afhankelijk van de beschikbare tijd kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden die de volgende dag te laten drukken.
Als de drukte rond het versturen van het rouwdrukwerk achter de rug is, komt er tijd om een kist of baar te kiezen en het rouwvervoer te regelen. Wij kunnen u dan een overzicht van de kosten geven.
In de volgende dagen gaat de aandacht uit naar het programma op de dag van de uitvaart en de invulling van de bijeenkomst.

Onze ervaring is dat mensen juist in deze emotionele tijd hun kracht en creativiteit inzetten om van de uitvaart een persoonlijk afscheid te maken. Zo kan het afscheid “groeien”, wat deze dagen tot iets heel bijzonders maakt.

Tumulus na de uitvaart

Als u dat op prijs stelt, spreken wij zo'n twee weken na de uitvaart af. Dan kom ik naar u toe om met u terug te kijken op die eerste tijd van het afscheid. Ook kunnen er van uw kant vragen zijn waar ik behulpzaam bij kan zijn. Soms zijn er ook praktische zaken die u wilt regelen, zoals bedankkaartjes, asbestemming of een grafmonument. Wij staan nog steeds Naast u en help u hier graag mee.
En dan is er natuurlijk ook een zakelijke kant aan een uitvaart en zal ik u de factuur kunnen overhandigen. 
 
Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

 


 

Contact