Westervoort

Uitvaart in Westervoort regelen

In de verwarrende periode van een overlijden, moet u in korte tijd van alles regelen rondom de uitvaart van uw dierbare. Wilt u een uitvaart in Westervoort regelen?
De eerste vraag waar u als nabestaande mee geconfronteerd wordt, is of het een crematie of een begrafenis wordt. Waar dan? Hoe dan? Lastige vragen, waar u mee te maken krijgt. Tumulus ondersteunt u bij al deze vragen door u aan de hand te nemen en samen Met u, stap voor stap informatie te verkrijgen zodat u besluiten kunt nemen. Met Tumulus Naast u, creëert u ruimte en tijd om te beseffen wat er is gebeurd en wat dit voor u en andere nabestaanden betekent. Tijd om naast uw dierbare te gaan zitten en uw gedachten, uw gevoel van gemis en verdriet, uw herinneringen toe te laten.
Met persoonlijke aandacht en oog voor detail willen wij samen met u een warme, passende uitvaart verzorgen. Wij houden daarbij rekening met eventuele financiële beperkingen, bijvoorbeeld die van een eerder afgesloten verzekering. Want ookal bent u elders verzekerd, kunnen wij de begrafenis of crematie voor u regelen. Wij zorgen natuurlijk voor de administratie die daarbij kunt kijken, dat maakt het voor u zorgeloos.

Waar kun je dierbare (laten) opbaren in Westervoort?

Wij vinden het belangrijk dat deze laatste dagen rondom uw dierbare zich in een vertrouwde, 'eigen' omgeving afspelen. Het kan heel troostend voelen om uw geliefde thuis bij u te houden. Wij komen dan naar u toe om , als u dat wenst, samen met u uw dierbare de laatste zorg te geven: wassen, aankleden, op bed of op een baar leggen. Een fijne plek is dan een mooie plek in huis: in de slaapkamer of in een erker van een zitkamer, werkkamer... Mocht een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk zijn, dan zoeken wij een 'warme' plek voor een opbaring bij u in de buurt. Zal u niet vaak 'op bezoek' meer komen, omdat u al afscheid heeft genomen van het lichaam van de overledene, dan biedt onze Rouwhuiskamer in Huissen uitkomst. Dat is een sfeervolle huiskamer waar wij de overledene opbaren. U weet dan dat hij/zij op een fijne plek ligt en goed verzorgd wordt.
Over alle opbaarmogelijkheden informeren wij u graag. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Mooie locaties voor begrafenis of crematie in en rondom Westervoort

Samen met u gaan wij op zoek naar een mooie locatie voor bijvoorbeeld een afscheidsbijeenkomst en voor de crematie of begrafenis. Het is zo belangrijk dat een plek u ondersteunt met de juiste sfeer. Het is ook fijn om een aansprekende plek te vinden om eventueel na afloop van het afscheid alle kennissen, vrienden en familie te ontmoeten en samen herinneringen aan uw dierbare op te halen.
In dit alles denken wij mee en dragen wij vele suggesties aan. Hieronder vindt u een lijst van begraafplaatsen en crematoria die vanuit Westervoort wellicht aanspreken.

Begraafplaatsen

Algemene én Rooms Katholieke begraafplaats, Ingang: Dorpsstraat 109 (naast de RK kerk), Westervoort
Algemene begraafplaats, Kerkstraat, 6931 DT Westervoort

Crematoria

- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
- Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
- Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Wilt u meer te weten komen over alle mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Wat kost een uitvaart in Westervoort?

Omdat wij vanuit uw wensen werken, verschillen de kosten van iedere uitvaart van elkaar: uitgangspunt voor de kosten zijn uw wensen. Als voorbeeld: kies u voor een begrafenis, dan zullen de kosten altijd hoger liggen dan voor een crematie. Wij houden graag met u vinger aan de pols als het om de kosten van een begrafenis of crematie gaat: je kunt met kleine details die niet veel hoeven te kosten, een uitvaart zo persoonlijk, betekenisvol en 'eigen' maken! Wij zullen u bij al uw keuzes op de hoogte houden van de kosten die aan een keuze verbonden zijn, en wij denken graag mee in alternatieven om die kosten niet onnodig op te laten lopen. Neemt u vrijblijvend contact met ons op. N.a.v. uw wensen kunnen wij u een offerte doen. Belt of mailt u ons hiervoor.

Uw eigen wensen voor een uitvaart in Westervoort vastleggen

Het kan heel fijn zijn voor uw nabestaanden om na uw overlijden te weten wat uw wensen waren rondom uw uitvaart in Westervoort. Hiervoor kunt u een wilsbeschikking schrijven: dit is een Laatste wensenboekje waarin u uw voorkeuren in opschrijft. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is zo'n gesprek vrijblijvend en onze hulp bij het opschrijven van uw laatste wensen geheel kosteloos.

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding mij verder helpen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in ieder stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheid nemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

Wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Contact