Wageningen

Een begrafenis of crematie in de Wageningen organiseren, wat komt daar bij kijken?

Tumulus uitvaartbegeleiding wil u liefdevol ondersteunen in de dagen rondom het overlijden van uw dierbare en met het regelen van een persoonlijke uitvaart, in Wageningen, zoals u deze voor ogen heeft. Door attent en oplettend te zijn in alle details, geven wij samen Met u vorm aan een betekenisvol afscheid. Een afscheid dat in vorm en inhoud voor u en alle nabestaanden een nieuwe herinnering aan de overledene zal vormen. 

Ook vooraf kunt u met ons bespreken wat uw voorkeuren en wensen zijn t.a.v. van een uitvaart. Neemt u gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is dit gesprek geheel kosteloos en vrijblijvend.
Wist u dat, ookal heeft u elders een verzekering, u ons nog steeds kunt vragen de uitvaart met u te regelen?

Een eerste vraag: waar in Wageningen opbaren?

Wij vinden het belangrijk dat deze laatste dagen rondom uw dierbare zich in een vertrouwde, 'eigen' omgeving afspelen., want dat kan heel troostend werken. Het kan heel troostend voelen om uw geliefde thuis bij u te houden. Wij komen dan naar u toe om , als u dat wenst, samen met u uw dierbare de laatste zorg te geven: wassen, aankleden, op bed of op een baar leggen. Een fijne plek is dan een mooie plek in huis: in de slaapkamer, in de werkkamer, of in een erker van een zitkamer.. Mocht een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk zijn, dan gaan wij op zoek naar een warme locatie bij u in de buurt. Rouwcentra en collega ondernemers hebben deze in Wageningen. En in het geval u al afscheid heeft genomen en niet meer vaak 'op bezoek' wenst te komen, dan kunnen wij uw dierbaren opbaren in onze Rouwhuiskamer: een warme, huiselijke plek. U weet dan dat uw dierbare liefdevol wordt verzorgd. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Locaties voor begraven of cremeren in Wageningen

Samen met u gaan wij op zoek naar een mooie locatie voor bijvoorbeeld een afscheidsbijeenkomst en voor de crematie of begrafenis. Het is zo belangrijk dat een plek u ondersteunt met de juiste sfeer. Het is ook fijn om een aansprekende plek te vinden om eventueel na afloop van het afscheid alle kennissen, vrienden en familie te ontmoeten en samen herinneringen aan uw dierbare op te halen.
In dit alles denken wij mee en dragen wij vele suggesties aan. Hieronder vindt u een lijst van begraafplaatsen en crematoria die vanuit Wageningen wellicht aanspreken.

Begraafplaatsen in Wageningen

- Begraafplaats De Leeuwerenk, Oude Diedenweg 64, Wageningen

Crematoria in Wageningen

Er is in Wageningen geen crematorium. Wel heeft u de keuzes in verschillende crematoria in de omgeving. Ieder crematorium heeft een heel eigen sfeer. De ene past beter bij u en de overledene dan de ander. Wij informeren en adviseren u graag.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
- Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.

Wilt u meer te weten komen over alle mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Kosten van een uitvaart in Wageningen?

Een uitvaart regelen kan financieel snel uit de hand lopen. Daarom vinden wij het belangrijk u bij iedere keuze te informeren over de kosten die er gemoeid mee zijn. Gemiddeld kost een uitvaart € 6.000,00. Het zijn uw keuzes die bepalen hoe het totaalbedrag er uit zal zien. Een begrafenis (met grafrechten) is duurder dan een crematie, een rouwadvertentie duurder dan een rouwkaart, en die is weer duurder dan een rouwmailing... Wij maken graag een offete voor u. Belt of mailt u ons hiervoor.

U kunt uw eigen wensen nu al vastleggen voor een uitvaart in Wageningen

Het kan heel fijn zijn voor uw nabestaanden om na uw overlijden te weten wat uw wensen waren rondom uw uitvaart in Wageningen. Hiervoor kunt u een wilsbeschikking schrijven: dit is een brief of een Laatste wensenboekje waarin u uw voorkeuren in opschrijft. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is zo'n gesprek vrijblijvend en onze hulp bij het opschrijven van uw laatste wensen geheel kosteloos.

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding u verder helpen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in ieder stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles naast u en met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheidnemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.
Neem gerust contact op met Tumulus.

Wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier. 

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar


 

Contact