Velp

Een uitvaart in Velp verzorgen

De periode rondom het afscheid nemen van een overleden dierbare is een heel heftige tijd. In deze verwarrende periode moet u ook nog in korte tijd van alles regelen rondom de uitvaart van uw dierbare. Wilt u een uitvaart in Velp regelen? Wij helpen u.

De eerste vraag waar u als nabestaande mee geconfronteerd wordt, is of u de overledene wilt cremeren of begraven. Waar dan? Hoe dan? Lastige vragen, waar u mee te maken krijgt. Begrafenisondernemer Tumulus ondersteunt u bij al deze vragen door u aan de hand te nemen en samen Met u, stap voor stap informatie te verkrijgen zodat u besluiten kunt nemen. Met Tumulus Naast u, creëert u ruimte en tijd om te beseffen wat er is gebeurd en wat dit voor u en andere nabestaanden betekent. Tijd om naast uw dierbare te gaan zitten en uw gedachten, uw gevoel van gemis en verdriet, uw herinneringen toe te laten.
Met persoonlijke aandacht en oog voor detail willen wij samen Met u een warme, passende, elegante uitvaart verzorgen. Wij houden daarbij rekening met eventuele financiële beperkingen, bijvoorbeeld die van een eerder afgesloten verzekering. Want OOKAL BENT U ELDERS VERZEKERD, kunnen wij de begrafenis of crematie voor u regelen.

Waar kunt u uw dierbare (laten) opbaren in Velp?

Wij vinden het belangrijk dat deze laatste dagen rondom uw dierbare zich in een vertrouwde, 'eigen' omgeving afspelen. Het kan heel troostend zijn om uw geliefde thuis bij u te houden. Wij komen dan naar u toe om -als u dat wenst, samen met u- uw dierbare de laatste zorg te geven: wassen, aankleden, op bed of op een baar leggen. Een heel troostend en mooi ritueel... Een fijne plek is dan een mooie plek in huis: in de slaapkamer of in de erker van een zitkamer, werkkamer...
Mocht een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk zijn, dan gaan wij op zoek naar een locatie met een warme uitstraling bij u in de buurt, waar het lichaam van uw dierbare goed verzorgd wordt. Ook onze Rouwhuiskamer in Huissen biedt vaak uitkomst als u wat minder vaak 'op bezoek' wilt komen: een sfeervolle huiskamer met haard en muziek waar u de sleutel van krijgt en zich thuis kunt voelen. U doet en laat wat u prettig vindt. Er zijn meer locaties in de buurt van Velp waar het mogelijk is om uw geliefde op te baren en bij hem of haar tot aan de uitvaart op bezoek te gaan, wanneer u maar wilt. Wij informeren u hier graag over. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Mooie locaties voor begrafenis of crematie in en rondom Velp

Samen met u gaan wij op zoek naar een mooie locatie voor bijvoorbeeld een afscheidsbijeenkomst en voor de crematie of begrafenis. Het is zó belangrijk dat een plek u ondersteunt met de juiste sfeer. Het is ook fijn om een aansprekende plek te vinden om eventueel na afloop van het afscheid alle kennissen, vrienden en familie te ontmoeten en samen herinneringen aan uw dierbare op te halen.
In dit alles denken wij mee en dragen wij vele suggesties aan. Hieronder vindt u een lijst van begraafplaatsen en crematoria die vanuit Velp wellicht aanspreken. Belangrijk voor u is om te weten dat u in uw gemeente, maar ook over de grenzen van uw gemeente mag kijken voor een laatste rustplaats en een afscheid van uw geliefde.

Begraafplaatsen in Velp en in de gemeente Rheden

- RK Begraafplaats, Bergweg 11, Velp
- Oude Begraafplaats, Reinaldstraat, Velp
- Begraafplaats Oversteeg, De Steeg, Rheden
- Oude Begraafplaats Dieren, Harderwijkerweg 3, Rheden
- Kerkelijke Begraafplaats 'De Pinkel' (Hervormde Gemeente), Pinkelseweg, Rheden
- Begraafplaats Heiderust (ook natuurbegraven), Lentsesteeg 21, Rheden
- Begraafplaats en Gedenkpark, Imboslaan, Dieren
- Oude Begraafplaats Ellecom, Zutphensestraatweg, Ellecom

Crematorium in de omgeving van Velp

Velp heeft geen crematorium. Wel is er een crematorium in Dieren en natuurlijk ook in de naburige gemeenten. Elke locatie straalt een eigen sfeer uit. Dit maakt dat u alle keus heeft in welk crematorium bij u past als u afscheid moet nemen van uw geliefde. Over die sfeer en de mogelijkheden kunnen wij u meer vertellen, neemt u contact op met ons. Te denken valt aan:
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
- Crematorium de Omarming, Voorsterallee 95, 7203 DN Zutphen
Dit crematorium is een sfeervolle plek op een unieke locatie vlakbij een begraafplaats. Crematorium de Omarming ademt de sfeer van de menselijke maat. Het afscheid kent tal van mogelijkheden. Een intiem afscheid in de Walburgzaal met maximaal 35 zitplaatsen of een afscheid in de Monetzaal met 195 zitplaatsen.
- Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
- Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek, licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
- Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw dierbare kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Wilt u meer te weten komen over alle mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Wat kost een uitvaart in Velp?

Omdat wij vanuit uw wensen werken, verschillen de kosten van iedere uitvaart: uitgangspunt voor de kosten zijn uw wensen. Als voorbeeld: kiest u voor een begrafenis, dan zullen de kosten altijd hoger liggen dan voor een crematie. Wij houden graag met u vinger aan de pols als het om de kosten van een begrafenis of crematie gaat: je kunt met kleine details die niet veel hoeven te kosten, een uitvaart zo persoonlijk, betekenisvol en 'eigen' maken! Wij zullen u bij al uw keuzes op de hoogte houden van de kosten die aan een keuze verbonden zijn, en wij denken graag mee in alternatieven om die kosten niet onnodig op te laten lopen. Neemt u vrijblijvend contact met ons op. N.a.v. uw wensen kunnen wij u een offerte doen. Belt of mailt u ons hiervoor.
OOKAL HEEFT U EEN UITVAARTVERZEKERING ELDERS, dan kunnen wij voor u nog steeds de uitvaart verzorgen. Samen Met u zorgen wij ervoor dat de kosten binnen het budget van de verzekering blijven liggen.

Uw eigen wensen voor een uitvaart in Velp vastleggen

Het kan heel fijn zijn voor uw nabestaanden om na uw overlijden te weten wat uw wensen waren rondom uw uitvaart. Hiervoor kunt u een wilsbeschikking schrijven: dit is een Laatste wensenboekje waarin u uw voorkeuren in opschrijft. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is zo'n gesprek vrijblijvend en onze hulp bij het opschrijven van uw laatste wensen geheel kosteloos.

Hoe kan Tumulus Uitvaart u helpen bij een uitvaart in Velp?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in ieder stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren van uw dierbare, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheid nemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

Wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.


Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Contact