Renkum

Vormgeven aan een uitvaart in Renkum

Wilt u een uitvaart in Renkum verzorgen of laten verzorgen? Tumulus kan u daarbij helpen.
Gaat het om een crematie of een begrafenis? Het is een van de eerste vragen waar u mee te maken krijgt. En weet u dat eenmaal, wat zijn dan de stappen die genomen moeten worden om de uitvaart in Renkum te organiseren? Tumulus neemt u bij de hand en helpt u om de juiste informatie te krijgen om tot besluiten te komen. Samen Met u helpen wij u stap voor stap door de afscheidsweek heen naar een uitvaart zoals u deze voor ogen heeft. Met Tumulus Naast u, groeit u naar een afscheid dat troostend zal werken: een nieuwe dierbare herinnering  aan degene die u lief is. 
Met persoonlijke aandacht en een luisterend oor creëren wij ruimte en tijd, zodat u in uw eigen tempo stap voor stap naar het afscheid toe werkt. Samen Met u geven wij vorm aan een warme, passende en elegante uitvaart.
Neemt u contact met ons voor informatie.
Als u een elders een uitvaartverzekering heeft, bent u nog steeds vrij om Tumulus uitvaartbegeleiding te kiezen om de uitvaart te regelen. Wij zorgen dan dat het verzekerd bedrag aan u wordt uitgekeerd.

Waar in Renkum wil ik mijn dierbare opbaren?

Het kan heel troostend zijn om de laatste dagen rondom het overlijden van uw dierbare in een vertrouwde omgeving door te brengen. Samen Met u kunnen wij uw geliefde thuis in Renkum, bijvoorbeeld thuis, op bed (of op een baar) opbaren. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat dit praktisch niet handig is of de ruimte te klein is. In een ander geval is dit niet wenselijk. In die situaties gaan wij met u op zoek naar een andere locatie in de buurt waar u uw dierbare, zo gewenst kunt bezoeken. Er zijn veel mogelijkheden in locaties rondom Renkum, bijvoorbeeld in verschillende mortuaria en Rouwkamers die vele crematoria, of collega ondernermers bieden.
En, in het geval u afscheid heeft genomen en geen of weinig 'bezoek' meer wenst te brengen, kunnen wij uw dierbare opbaren in onze eigen Rouwhuiskamer in Huissen: een fijne, warme plek. Weten dat uw geliefde in een 'warme' omgeving ligt en goed wordt verzorgd, geeft rust.

Een begrafenis of een crematie in Renkum?

Er moeten vervolgens veel zaken geregeld worden. Van dag tot dag bespreken wij met u en eventueel andere nabestaanden wat er gedaan moet worden, waarbij wij u veel informatie zullen aanreiken over de mogelijkheden. Zo zal er de eerste dag de keuze tussen een begrafenis of een crematie moeten worden gemaakt. In de dagen daaropvolgend gaat de aandacht naar het programma van de eventuele plechtigheid rond de crematie of begrafenis. Onze ervaring is dat mensen juist in deze emotionele periode hun kracht en creativiteit inzetten om van de uitvaart  een persoonlijk afscheid te maken. Neemt u gerust contact op voor meer informatie.
Om u te helpen, leest u hieronder welke locaties voor begraven of cremeren in Renkum zijn. De sfeer van de verschillende locaties is steeds anders. Het is belangrijk dat de sfeer u aanspreekt.

Begraven in Renkum

- Algemene begraafplaats Onder de Bomen, Onder de Bomen, Renkum
- Algemene begraafplaats Harten, Hartenseweg, Renkum
- RK begraafplaats Mariahof, Groeneweg, Renkum

Crematie in Renkum

Renkum heeft geen crematorium. Wel is er een ruime keuze aan crematoria in de omgeving. Ieder crematorium heeft een heel eigen sfeer. U kunt altijd op afspraak een rondleiding krijgen. Dat helpt bij het krijgen van een gevoel van 'dit is eigen'. Hieronder geven wij u een lijst van crematoria die -gezien de afstanden- wellicht tot de mogelijkheden behoren.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of mailen.

Kosten van een uitvaart in Renkum

Omdat wij vanuit uw wensen werken, verschillen de kosten van iedere uitvaart: uitgangspunt voor de kosten zijn uw keuzes. Als voorbeeld: kiest u voor een begrafenis, dan zullen de kosten altijd hoger liggen dan voor een crematie. Wij houden graag met u vinger aan de pols als het om de kosten van een begrafenis of crematie gaat: je kunt met kleine details die niet veel hoeven te kosten, een uitvaart zo persoonlijk, betekenisvol en 'eigen' maken! Wij zullen u bij al uw keuzes op de hoogte houden van de kosten die aan een keuze verbonden zijn, en wij denken graag mee in alternatieven om die kosten niet onnodig op te laten lopen. Neemt u vrijblijvend contact met ons op. 
Wij houden ook rekening met eventuele financiële beperkingen, bijvoorbeeld die van een eerder afgesloten verzekering. OOKAL HEEFT U EEN UITVAARTVERZEKERING ELDERS, dan kunnen wij voor u nog steeds de uitvaart verzorgen. Samen zorgen wij ervoor dat de kosten binnen het budget van de verzekering blijven liggen.
Wij maken graag een offerte voor u: neemt u contact op.

Wensen vastleggen voor een eigen uitvaart in Renkum

Het kan heel fijn zijn voor uw nabestaanden om na uw overlijden te weten wat uw wensen waren rondom uw uitvaart in Renkum. Hiervoor kunt u een wilsbeschikking schrijven: dit is een Laatste wensenboekje waarin u uw voorkeuren in opschrijft. U kunt uw voorkeuren ook opschrijven in een brief. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is zo'n gesprek vrijblijvend en onze hulp bij het opschrijven van uw laatste wensen geheel kosteloos.

Wat kan inschakelen van Tumulus voor u betekenen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in ieder stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren van uw dierbare, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheid nemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

Wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar
 

Contact