Overbetuwe

Een begrafenis of crematie in de gemeente Overbetuwe organiseren, wat komt daar allemaal bij kijken?

Tumulus uitvaartbegeleiding wil u liefdevol ondersteunen in de dagen rondom het overlijden van uw dierbare en met het regelen van een persoonlijke uitvaart, in de gemeente Overbetuwe, zoals u deze voor ogen heeft. Door attent en oplettend te zijn in alle details, geven wij samen Met u vorm aan een betekenisvol afscheid. Een afscheid dat in vorm en inhoud voor u en alle nabestaanden een nieuwe herinnering aan de overledene zal vormen. 

Ook vooraf kunt u met ons bespreken wat uw voorkeuren en wensen zijn t.a.v. van een uitvaart. Neemt u gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is dit gesprek geheel kosteloos en vrijblijvend.
Wist u dat, ookal heeft u elders een verzekering, u ons nog steeds kunt vragen de uitvaart met u te regelen? Wij zorgen dan dat het verzekerd bedrag aan u wordt uitgekeerd.

Een opbaring in de gemeente Overbetuwe

Het kan heel troostend zijn om de laatste dagen rondom het overlijden van uw dierbare in een vertrouwde omgeving door te brengen. Samen Met u kunnen wij uw geliefde thuis op bed opbaren. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat dit praktisch niet handig is of de ruimte te klein is. Het kan ook zijn dat u dit gewoon liever niet heeft, maar op zoek bent naar een andere warme, 'eigen' plek waar u uw geliefde kunt bezoeken. In die situaties helpen wij u ook graag. Er zijn veel mogelijkheden in locaties in de gemeente, bijvoorbeeld in verschillende mortuaria en rouwkamers die de crematoria en de collega-uitvaartondernemers in de omgeving bieden.
En natuurlijk is er eventueel nog de mogelijkheid om uw dierbare overledene in onze eigen sfeervolle Rouwhuiskamer in Huissen te leggen: u krijgt de sleutel van deze sfeervolle plek, komt en gaat wanneer u wilt... het is úw huiskamer in deze afscheidsweek!
Welke begraafplaaten en crematoria zijn er Overbetuwe?
Bij een overlijden komen er veel vragen op u af. Als eerste of en waar u de crematie of begrafenis van uw dierbare wilt organiseren. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden, geven antwoord op uw vragen en reiken suggesties aan. Samen Met u komen wij erachter welke locaties, woorden en gebaren 'eigen' voelen. Onze informatie stemmen wij daarop af en u kunt makkelijker weloverwogen besluiten nemen.
Zo straalt iedere begraafplaats of crematorium z'n eigen sfeer uit waar u in meer of mindere mate elementen in vindt die 'goed voelen'. Uw dierbare tot aan zijn/haar laatste rustplaats begeleiden in eigen sfeer kan heel troostend werken.
Neemt u gerust contact met ons op voor of na een overlijden, om informatie in te winnen. Vanzelfsprekend rekenen wij daarvoor geen kosten.

Begraafplaatsen in de gemeente Overbetuwe

Dit zijn de begraafplaatsen in uw gemeente:
Kerkhof Hersteld Hervormde kerk, Kerkstraat 22, 6673 BN Andelst
- Kerkhof Nederlands Hervormde kerk, Kerkstraat 8, 6665 CG Driel
- R.K. Begraafplaats Maria Geboortekerk, Kerkstraat 25, 6665 CE Driel
- R.K. Begraafplaats, Valburgseweg, 6661 ES Elst
Gemeentelijke begraafplaats, Valburgseweg, 6661 EW Elst
Kerkhof Nederlands Hervormde kerk, Kerkplein 1, 6672 LB Hemmen
Nederlands Hervormde begraafplaats “Klein Hemmen”, Veldstraat / Boelenhamsestraat, 6672 MD Hemmen
- R.K. Begraafplaats, Hoofdstraat (ter hoogte van nummer 152, bij de slagboom), 6674 BE Herveld-Noord
Gemeentelijke begraafplaats “Rustoord”, Tielsestraat (De Vang), Herveld / Valburg
Kerkhof Nederlands Hervormde kerk, Schoolstraat 3, 6674 AJ Herveld
Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk, Kastanjelaan 14, 6666 AD Heteren
Gemeentelijke begraafplaats, Achterstraat, 6666 DJ Heteren
- R.K. Begraafplaats O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk, Kerkplein 2 / Ingang: Bretagnesingel, 6666 AK Heteren
- R.K. Begraafplaats H. Johannes de Doper kerk, Campmanplein 8, 6668 AJ Indoornik
Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk, Dorpsstraat, 6678 BG Oosterhout
- R.K. Begraafplaats Sint-Leonarduskerk, Dorpsstraat 14 / Ingang: Pastoor Savenijelaan, 6678 BH Oosterhout
Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk, Bredeweg, 6668 AR Randwijk
Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk, Dorpsstraat, 6677 PJ Slijk-Ewijk
Kerkhof Nederlands Hervormde kerk, Kerkplein 6, 6675 BT Valburg
- R.K. Begraafplaats, Bakkerstraat, 6675 BA Valburg
Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk, Vluchtheuvelkerk, Bakkerstraat, 6671 AA Zetten
Kerkhof Nederlands Hervormde kerk, Kerkstraat 11 (Ingang: Ds. Bieshaarstraat) / Ingang: Damstraat / Ingang: Tussen de Heggen, 6671 AN Zetten

Crematorium in de gemeente Overbetuwe

In de gemeente is een crematorium:
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.Berg en Dal is er geen crematorium. Wel kunt u uit verschillende crematoria in de omgeving kiezen. Zij hebben elk hun eigen bijzondere sfeer.
U kunt ook voor een crematorium in de omgeving kiezen:
Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen. Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Crematorium de Wende, Linie 9, 5405 AR  Uden
Ook dit crematorium is kleinschalig. Er is gekozen voor een sfeervolle huiskamer (maximaal 35 personen) met comfortabele zitplaatsen. Daar vindt het laatste afscheid plaats in kleine familie- en vriendenkring én in een intieme sfeer. De ovenruimte is direct achter de huiskamer. Daar is bewust zo voor gekozen: steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de overledene écht tot het laatste moment te begeleiden. Op deze manier gaat de overledene van u weg in plaats van andersom.
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.

Onze herinnering aan dierbare momenten zijn vaak verbonden aan plekken. Het is daarom belangrijk om bij een uitvaart in Overbetuwe, op zoek te gaan naar die plek voor een afscheidsbijeenkomst, een begrafenis of crematie, en een samenzijn naar afloop, die bijzonder en betekenisvol is. Het detail van een afscheidslocatie als element van de nieuwe herinnering aan uw dierbare overledene, kan voor u troostend zijn. Wij helpen u graag.

Kosten van een uitvaart in Overbetuwe

Dat een uitvaart flink in de kosten kan oplopen is bekend, maar dat hoeft niet! De kosten hebben alles te maken met de keuzes die door u gemaakt worden. Daarom zal onze kostenraming altijd op maat zijn en uniek gemaakt worden. Wij vinden het belangrijk dat u, tijdens de voorbereidingen van een uitvaart, steeds op de hoogte bent van de kosten die bepaalde keuzes met zich meebrengen. Vanzelfsprekend denken wij steeds mee en, als u dat wilt, zoeken wij naar alternatieven om onnodige kosten te besparen. 
Heeft u een verzekering? Wij zoeken alles graag voor u uit en mogen en kunnen de uitvaart met u regelen.
Wilt u een offerte van ons ontvangen of een oriënterend gesprek? Belt u of mailt u ons!

Uw eigen wensen voor een uitvaart in Overbetuwe vastleggen

Het kan heel fijn zijn om vooraf goed na te denken over uw eigen uitvaart. U ontzorgt daarmee uw nabestaanden, maar ook is het uw nabestaanden dan duidelijk welke voorkeuren u had. Wij staan klaar om hier met u een gesprek over te hebben, u te informeren over de mogelijkheden in Overbetuwe en als klankbord te dienen bij al uw twijfels. Bent u er e aan toe, dan kunt u uw wensen opschrijven in het Laatste wensenboekje. Neemt u gerust contact met ons op!

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding u helpen?

Uw dierbare is of komt binnenkort te overlijden. Wat moet u doen? Belt u ons! Tumulus weet dat afscheid nemen op vele manieren kan. Door goed naar u te luisteren, de tijd te nemen, rust en ruimte te creëren, kunt u met aandacht keuzes maken. Samen geven we vorm en inhoud aan een blijvende en waardevolle herinnering. 

En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Contact