Nijmegen

Uitvaart in Nijmegen

Tumulus uitvaartbegeleiding wil u liefdevol ondersteunen in de dagen rondom het overlijden van uw dierbare en met het organiseren van een persoonlijke uitvaart, in de omgeving Nijmegen, zoals u deze voor ogen heeft. Door attent en oplettend te zijn in alle details, geven wij samen Met u vorm aan een betekenisvol afscheid. Een afscheid dat voor u en alle nabestaanden een nieuwe herinnering aan de overledene zal zijn. 

Ook vooraf kunt u met ons bespreken wat uw voorkeuren en wensen zijn t.a.v. van uw uitvaart. Ookal bent u elders verzekerd, bent u vrij om Tumulus te vragen de uitvaart met u in te vullen. Wij nemen de administratie rondom het laten uitkeren van het verzekerd bedrag natuurlijk op ons. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.
Neemt u gerust contact met ons op.
Vanzelfsprekend is dit gesprek geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Uw dierbare opbaren in Nijmegen

Het kan heel fijn zijn om uw overleden dierbare thuis op te baren. En dat kan ook altijd! Wij komen dan naar u toe om hem/haar met u - als u dat fijn vindt- thuis te verzorgen en aan te kleden. Daarna leggen wij hem op een koelplaat in bed of op een baar die wij meenemen. Zo kunt u uw dierbare gedurende de dagen voorafgaand aan de uitvaart thuis in de eigen slaapkamer, in de studeerkamer, de serre of de woonkamer 'bij' u houden. Soms is een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk, dan zoeken wij een plek bij u in de buurt die ook huiselijk kan aanvoelen. Ook hebben wij onze eigen Rouwhuiskamer in Huissen achter de hand, waar opbaren ook mogelijk is.
Om meer informatie te vragen, klikt u hier.

Begrafenis of crematie Nijmegen

Bij een overlijden komen er veel vragen op u af. Als eerste waar u de crematie of begrafenis van uw dierbare wilt organiseren. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden, geven antwoord op uw vragen en reiken suggesties aan. Samen Met u komen wij erachter welke locaties, woorden, gebaren 'eigen' voelen. Onze informatie stemmen wij daarop af en u kunt makkelijker weloverwogen besluiten nemen.
Zo straalt iedere begraafplaats of crematorium z'n eigen sfeer uit waar u in meer of mindere mate elementen in vindt die 'goed voelen'. Uw dierbare tot aan zijn/haar laatste rustplaats begeleiden in eigen sfeer kan heel troostend werken. Hieronder vindt u de lijst van begraafplaatsen in Nijmegen:

Begraafplaatsen in Nijmegen

- Begraafplaats Rustoord, Postweg 60, Nijmegen
- RK begraafplaats Daalseweg, Daalseweg 198, Nijmegen
- Vredehof, Weg door Jonkerbos 80, Nijmegen
- Begraafplaats Jonkerbos (Stichting Begraafplaatsen Nijmegen), Winkelsteegseweg 78-80, Nijmegen
- Algemene begraafplaats Graafseweg (Stichting Begraafplaatsen Nijmegen), Graafseweg 419, Nijmegen
- RK begraafplaats St. Barbara, Pastoor Wicherstraat 6, Nijmegen
- Begraafpark Heilig Landstichting
- Oude begraafplaats Ned. Hervormde Kerk, Dorpsstraat 112, Nijmegen (voormalig Hees)
- Oude begraafplaats, Scherpenkampweg, Scherpenkampweg 58, Nijmegen
- Begraafpark Heilig Landstichting,  Mgr. Suyslaan 4, Heilig Landstichting
- RK kerkhof van de Emmausparochie, Groenestraat 229, Nijmegen
- Algemene begraafplaats Lent, Notenlaantje 25, Lent
Neemt u gerust contact met ons op voor of na een overlijden, om informatie in te winnen. Vanzelfsprekend rekenen wij daarvoor geen kosten.

Crematoria in Nijmegen

Er zijn verschillende crematoria in Nijmegen als ook daarbuiten. Elk crematorium straalt een andere sfeer uit. U bent in een crematorium altijd welkom voor een rondleiding als u een afspraak maken. Hieronder noemen wij er een aantal van:
- Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
- Dela crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium De Wende, Linie 9, 5405 AR  Uden
Ook dit crematorium is kleinschalig. Er is gekozen voor een sfeervolle huiskamer (maximaal 35 personen) met comfortabele zitplaatsen. Daar vindt het laatste afscheid plaats in kleine familie- en vriendenkring én in een intieme sfeer. De ovenruimte is direct achter de huiskamer. Daar is bewust zo voor gekozen: steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de overledene écht tot het laatste moment te begeleiden. Op deze manier gaat de overledene van u weg in plaats van andersom.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666 LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.

Op zoek gaan naar een betekenisvolle locatie in Nijmegen

Onze herinnering aan dierbare momenten zijn vaak verbonden aan plekken. Het is daarom belangrijk om bij een uitvaart in Nijmegen, op zoek te gaan naar die plek voor een afscheidsbijeenkomst, een begrafenis of crematie, en een samenzijn naar afloop, die bijzonder en betekenisvol is. Het detail van een afscheidslocatie als element van de nieuwe herinnering aan uw dierbare overledene, kan voor u troostend zijn. Wij helpen u graag. Belt of mailt u ons gerust

En wat kost een uitvaart in Nijmegen?

Daar is geen eenduidig antwoord op. De gemiddelde uitvaart kost tussen de € 3.500,00 en € 8.000,00... eigenlijk zal een uitvaart niet minder gaan kosten dan € 2.800,00 en kunnen de kosten oplopen tot € 15.000,00 of meer... Dit heeft natuurlijk alles te maken met de keuzes die u maakt. Wilt u van ons een offerte, laat ons dan weten wat uw wensen zijn om een inschaating van de kosten te kunnen maken. Wij denken graag mee in hoe een afscheid goedkoper te maken, terwijl deze nog steeds waardig en elegant is.

U kunt uw eigen wensen voor een uitvaart in Nijmegen vastleggen

Nog steeds denkt men niet graag na over het eigen sterven en de uitvaart. En toch, kan het voor nabestaande heel fijn zijn als sommige wensen van de overledene gewoon bekend zijn. U kunt nadenken over uw wensen met de hulp van een boekje 'Laatste wensenboekje' dat wij u kosteloss opsturen als u erom vraagt, of met de hulp van een vrijblijvend gesprek met ons. Neemt u gerust contact met ons op.

En wat kan Tumulus verder voor u betekenen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in ieder stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren van uw dierbare, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheid nemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

 
Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar


 

Contact