Lingewaard

Hoe regel je een uitvaart in Lingewaard?

Vanuit onze vestiging in Huissen, met Rouwhuiskamer, helpen wij u bij het organiseren van de uitvaart van uw dierbare. Wij zijn een kleinschalige uitvaartonderneming die u kan ondersteunen voor of na een overlijden in heel Nederland en zeker ook in Lingewaard.
Samen Met u regelen wij alles rondom de uitvaart van uw naaste en geven we vorm aan een afscheidsbijeenkomst in Lingewaard die recht doet aan zowel uw dierbare overledene als aan de nabestaanden. Door het afscheid stap voor stap te laten ‘groeien’, maakt u met de steun van Tumulus nieuwe, dierbare herinneringen in de schaduw van de dood.

Uw dierbare opbaren in Lingewaard

Heel troostend kan het zijn om uw dierbare thuis op te baren of, als dit niet mogelijk of wenselijk is, in een 'warm' rouwcentrum op opbaarkamer bij u in de buurt. Onze Rouwhuiskamer in Huissen is zo'n plek en kan een optie zijn.  Dit is een prettige, sfeervolle 'thuis'kamer met haard en mogelijkheid om koffie en thee te zetten, waar u rondom uw dierbare, met uw gezin en vrienden deze 'afscheidsdagen' kunt doorbrengen. U krijgt de sleutel; de rouwhuiskamer is in die laatste intense dagen rondom het afscheid van uw overleden dierbare 'van u'.
Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Een begrafenis of crematie in Lingewaard?

Het werkgebied van Tumulus uitvaartverzorging is erg ruim. Vanuit onze vestiging in Huissen zijn we werkzaam in alle kernen van de gemeente Lingewaard (en daarbuiten) voor het verzorgen van een uitvaart.

Begraafplaatsen in Lingewaard

Een begrafenis in Lingewaard is mogelijk op de Algemene Begraafplaats De Hoeve in Huissen, op de Algemene Begraafplaats Gendt of op de Algemene Begraafplaats Bemmel. Daarnaast zijn er de Bijzondere begraafplaatsen, deze behoren bij een kerk. Natuurlijk behoren andere begraafplaatsen wat verder weg ook heel goed tot de mogelijkheden.
Dit zijn de begraafplaatsen in Lingewaard:
- Kerkhof Nederlands Hervormde kerk, Molenstraat 1. 6687 AM  Angeren
- R.K. begraafplaats Sint-Bavokerk, Kerkstraat 2, 6687 AG  Angeren
- R.K. begraafplaats Donatuskerk, Loostraat, 6681 AH  Bemmel
Gemeentelijke begraafplaats “De Teselaar”, Teselaar, 6681 BD  Bemmel
- R.K. Begraafplaats Doornenburg, Pannerdenseweg, 6686 BC  Doornenburg
Gemeentelijke begraafplaats, Zandvoortsestraat 1, 6691 EN  Gendt
- R.K. Begraafplaats, Van der Mondeweg 22, 6685 BP  Haalderen
Gemeentelijke begraafplaats “De Hoeve”, De Hoeve, 6851 EP  Huissen

Crematoria in Lingewaard en omgeving

Het is nog wachten op de bouw van het crematorium in Bemmel. Momenteel is in de omgeving van Lingewaard een crematie mogelijk in de omgeving. Hieronder vindt u een lijst. Ieder crematorium straalt een eigen sfeer uit. Wij kunnen u hier meer over vertellen.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.

Kosten van een uitvaart in Lingewaard

Omdat wij écht samen met u vorm willen geven aan de uitvaart van uw dierbare, is ook het kostenplaatje van een uitvaart bij ons altijd maatwerk. Als kleinschalige onderneming is het voor ons mogelijk om scherp op de kosten te letten en hier steeds helder met u over te spreken. Dat moet ook, want bepaalde keuzes kunnen de kosten snel doen oplopen. Wij spannen ons vanzelfsprekend in om, vóóraf en tijdens de voorbereidingen van de uitvaart, steeds aan te geven aan welke kosten u moet denken. Daar waar wij kunnen -en als u dat wenst- zullen wij altijd kostenbesparende suggesties doen.
We komen graag bij u langs voor een oriënterend gesprek waarna we voor u een kostenraming kunnen maken. Natuurlijk kunt u ons hierover ook mailen of bellen: wij informeren u graag.
Ookal bent u elders verzekder, u bent vrij om voor Tumulus te kiezen!

Uw eigen wensen voor een uitvaart in Lingewaard vastleggen

Een overlijden brengt veel met zich mee. Aan de ene kant is er het intense verdriet om het verlies, maar u moet ook veel regelen en zakelijke beslissingen nemen. Het kan u een gerust gevoel geven om sommige grotere beslissingen rondom uw uitvaart al eerder te nemen. Wij denken graag met u mee. Wilt u zich van tevoren oriënteren in de mogelijkheden bij een uitvaart in Lingewaard? Neemt u gerust contact met ons op om een vrijblijvend gesprek met ons aan te vragen.

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding mij helpen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in iedere stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheidnemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

En dit moet u doen in geval van een overlijden.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar


 

Contact