Huissen

Een uitvaart regelen in Huissen

Vanuit onze vestiging aan de Langestraat in Huissen, hebben wij vele families in Huissen ondersteund in de dagen rondom een overlijden en bij het organiseren van de uitvaart. Door u liefdevol en met aandacht te begeleiden, nemen wij Naast u en Met u stap voor stap elk besluit in de 'regeldagen' na het overlijden.
Tumulus wil met u een warme, eigen, passende crematie of begrafenis in Huissen organiseren, waarbij u op een waardige en betekenisvolle manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Wij vinden het daarbij belangrijk om goed naar u te luisteren en u de informatie en mogelijkheden aan te reiken. Er komt veel op u af bij het regelen van een uitvaart; er zijn veel keuzes te maken. Bijvoorbeeld: wordt het een crematie of een begrafenis? Waar dan? Met wie? Met een afscheidsbijeenkomst? Op welke plek zou dat betekenisvol zijn? Welke invulling wilt u aan deze bijeenkomst geven? Hoe wilt u belangstellenden bij het afscheid betrekken?...

Opbaren in Huissen

Na het overlijden van uw dierbare zullen wij als eerste de overledene verzorgen en de opbaring doen. Dit kan bij u thuis -wat vaak als heel fijn wordt ervaren- in onze Rouwhuiskamer aan de Weverstraat. Dit is een sfeervolle, warme ruimte die tijdens de dagen voor de uitvaart 'uw' huiskamer is. Als u dit wenst, kunt u helpen bij de laatste verzorging van uw overleden dierbare. Wij merken vaak dat zelf veel doen, heel troostend is.

Een begrafenis of crematie organiseren in Huissen

Er moeten vervolgens veel zaken geregeld worden. Van dag tot dag bespreken wij met u en eventueel andere nabestaanden wat er gedaan moet worden, waarbij wij u veel informatie zullen aanreiken over de mogelijkheden. Zo zal er de eerste dag de keuze tussen een begrafenis of een crematie moeten worden gemaakt. In de dagen daaropvolgend gaat de aandacht naar het programma van de eventuele plechtigheid rond de crematie of begrafenis. Onze ervaring is dat mensen juist in deze emotionele periode hun kracht en creativiteit inzetten om van de uitvaart  een persoonlijk afscheid te maken. Neemt u gerust contact op voor meer informatie.
Om u te helpen, leest u hieronder welke locaties voor begraven of cremeren rondom Huissen zijn. De sfeer van de verschillende locaties is steeds anders. Het is belangrijk dat de sfeer u aanspreekt.

Begraafplaats

- Gemeentelijke begraafplaats “De Hoeve”, De Hoeve, 6851 EP Huissen
Wist u dat u veel meer keus heeft? U hoeft uw geliefde niet in de 'eigen' woonplaats te begraven. Dat kan ook op een andere begraafplaats. Wij informeren u graag of geven u suggesties. Neem daarvoor contact op met ons.

Crematorium

In Huissen is geen crematorium, wel zijn er een aantal in de omgeving:
- Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
- Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
- Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.

Kosten van een begrafenis of crematie in Huissen

Omdat wij staan voor een persoonlijk en 'eigen' uitvaart, is het kostenplaatje van de uitvaart altijd op maat. Bepaalde keuzes maken dat een uitvaart duurder wordt. Bijvoorbeeld als u kiest voor begraven en niet voor cremeren. Wij vinden het belangrijk om voor u de kosten goed in de gaten te houden. Daarom bespreken wij deze telkens als u een keuze maakt. Als u dat wilt, zoeken wij samen met u naar elegante alternatieven als de kosten te veel oplopen.
Bedenk dat een uitvaart duur is; gemiddeld kost deze € 6.000,00. Een crematie zonder rouwkaarten of afscheidsceremonie zal in ieder geval € 2.800,00 kosten. Wordt er gedacht aan een begrafenis/crematie, met rouwkaarten en een advertentie in een landelijk dagblad, een afscheidsceremonie, waarbij bijvoorbeeld live-muziek, een spreker/ritueelbegeleider, een fotoreportage, staatsievervoer met volgauto's, vele gasten en een uitgebreide condoleance, dan kunnen de kosten al snel oplopen naar €15.000,00 of misschien wel meer.
Als u ons laat weten waar u aan denkt (dat kan in een (telefonisch)gesprek of per mail, dan maken wij graag een offerte voor u. Belt of mailt u ons hiervoor?
Ookal bent u elders verzekerd, dan bent u vrij om voor Tumulus te kiezen. Wij zorgen dat de verzekering het uit te keren bedrag aan u overmaakt. Het hoeft voor u geen drempel te zijn.

Kan ik mijn wensen vooraf met u bespreken en vastleggen?

Jazeker! Wij hebben hiervoor het Laatste wensenboekje ontwikkeld. Wij informeren u hier graag over en helpen u bij het invullen ervan als u dat fijn vindt. Natuurlijk kunt u uw wensen ook in een brief schrijven die u dan op een 'vindbare' plek neerlegt en het liefst ook met een familielid/vriend van te voren bespreekt. Neemt u gerust contact met ons op.

En hoe kan Tumulus u helpen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in iedere stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheidnemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.  
Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Contact