Heumen

Een begrafenis of crematie regelen in Heumen?

Als een dierbare overlindt, komt er zo enorm veel op u af. Waar te beginnen? Belt u ons gerust (026 - 32 58 440): wij komen direct om van u te horen wat is gebeurd en wat u in deze eerste week van afscheidnemen wenst: een opbaring thuis of liever elders? Wilt u de laatste verzorging samen met ons doen, alleen, of laat u deze liever aan ons over? Op weke manier wilt u met familie en eventueel, vrienden, belangstellenden afscheid nemen in de hectische week die op u afkomt? Tumulus helpt u om alles rondom een uitvaart in Heumen te regelen, of het nu om een crematie of om een begrafenis gaat. Dat doen wij met oprechte aandacht en lieve zorg. Naast u en Met u slaan wij de handen ineen en de arm af en toe om elkaar heen, als dat een heel klein beetje mag. Wij helpen u bij het verzorgen van een crematie of begrafenis in Heumen. Dit stelt u in de gelegenheid in alle rust, liefdevol en met aandacht afscheid te nemen van uw overleden dierbare.
Ook als u elders verzekerd bent, mogen en kunnen wij voor de gehele uitvaart zorgen.
Neemt u gerust contact met ons op voor informatie, een gesprek of het melden van een overlijden: 026 3258440

Thuis opbaren of in een rouwcentrum?

Wij zijn bekend met vele locaties in en rondom Heumen en kunnen u hier meer over vertellen. Wij ondezoeken ook graag de mogelijkheden die u zelf wilt aandragen. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.
Het kan heel troostend zijn om de laatste dagen rondom het overlijden van uw dierbare in een vertrouwde omgeving door te brengen. Samen Met u kunnen wij uw geliefde thuis in Heumen op bed (of op een baar) opbaren. Soms kan dat niet of is dit niet wenselijk, bijvoorbeeld omdat dit praktisch niet handig is, de ruimte te klein is, of u hier zelf geen prettig gevoel mee heeft. In die situaties gaan wij met u op zoek naar een andere locatie waar u uw dierbare, zo gewenst, kunt bezoeken. Er zijn veel mogelijkheden in 'warme' locaties rondom Heumen, bijvoorbeeld in verschillende mortuaria en Rouwkamers die vele crematoria en collega-uitvaartondernemers bieden.
En natuurlijk is er de mogelijkheid om uw dierbare overledene, ook vanuit Heumen in onze eigen sfeervolle Rouwhuiskamer in Huissen te leggen: dit kan een mooie optie zijn als u al afscheid van het lichaam heeft genomen en u niet verwacht de overledene nog vaak te komen bezoeken in de laatste dagen voorafgaand aan de uitvaart. U weet dan dat uw dierbare op een sfeervolle, huiselijke plek ligt waar hij/zij goed wordt verzorgd.

Begraven of cremeren in Heumen?

Een van de eerste vragen die er ligt is: denkt u aan een begrafenis of aan een crematie? Wij vertellen u graag meer over wat er met het lichaam van uw dierbare gebeurt:  informatie inwinnen zal u helpen om tot een besluit te komen. Belt u ons gerust.

Begraven in Heumen

In de gemeente Heumen zijn de volgende begraafplaatsen:
Algemene Begraafplaats Malden, Groesbeekseweg 50,  Malden
Protestantse Begraafplaats, Graaf Lodewijkstraat, Heumen
RK Begraafplaats H. Antonius Abtkerk, Kerkplein 4, 6581 AC  Malden
Er zijn meer begraafplaatsten buiten de gemeente waar u ook voor kan kiezen. Wij denken graag met u mee. Belt u daarvoor: 026 - 32 58 440.

Cremeren in Heumen

In Heumen zelfs is er geen crematorium. Wel is er veel keuze in de omgeving. Het kan soms heel goed zijn om vooraf een kijkje te nemen bij de verschillende creamtoria: de locaties hebben allen een heel eigen sfeer en een afscheidsplek moet bij u passen. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden:
- Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
- Dela crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium De Wende, Linie 9, 5405 AR  Uden
Ook dit crematorium is kleinschalig. Er is gekozen voor een sfeervolle huiskamer (maximaal 35 personen) met comfortabele zitplaatsen. Daar vindt het laatste afscheid plaats in kleine familie- en vriendenkring én in een intieme sfeer. De ovenruimte is direct achter de huiskamer. Daar is bewust zo voor gekozen: steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de overledene écht tot het laatste moment te begeleiden. Op deze manier gaat de overledene van u weg in plaats van andersom.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666 LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.

Elk crematorium straalt een eigen sfeer uit en heeft eigen mogelijkheden. Welke locatie past bij u? Wij helpen u graag bij deze afweging. Belt u ons gerust: 026 - 32 58 440.

Wat zijn de kosten voor een uitvaart in Heumen?

Omdat wij écht samen met u vorm willen geven aan de uitvaart van uw dierbare, is ook het kostenplaatje van een uitvaart bij ons altijd maatwerk. Als kleinschalige onderneming is het voor ons mogelijk om scherp op de kosten te letten en hier steeds helder met u over te spreken. Dat moet ook, want bepaalde keuzes kunnen de kosten snel doen oplopen. Zo is een begrafenis bijvoorbeeld duurder dan een crematie; een rouwadvertentie kost meer dan het versturen van rouwkaarten... en een rouwmail rondsturen kost haast niets. Wij spannen ons vanzelfsprekend in om, vóóraf en tijdens de voorbereidingen van de uitvaart, steeds aan te geven aan welke kosten u moet denken. Daar waar wij kunnen -en als u dat wenst- zullen wij altijd kostenbesparende suggesties doen.
We komen graag bij u langs voor een oriënterend gesprek waarna we voor u een kostenraming kunnen maken. Natuurlijk kunt u ons hierover ook mailen of bellen: wij informeren u graag.

U kunt ook uw wensen voor een begrafenis of crematie in Heumen vastleggen

Het kan heel fijn zijn voor uw nabestaanden om na uw overlijden te weten wat uw wensen waren rondom uw uitvaart in Heumen. Hiervoor kunt u een wilsbeschikking schrijven: dit is een Laatste wensenboekje waarin u uw voorkeuren in opschrijft. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is zo'n gesprek vrijblijvend en onze hulp bij het opschrijven van uw laatste wensen geheel kosteloos.

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding u helpen?

Op een vaak onverwacht moment en in een intens verdrietige periode staat u voor het maken van veel keuzes... in korte tijd. Keuzes die u meestal nog niet eerder heeft gemaakt, en die u goed wilt maken, want de uitvaart van uw dierbare regelen, dat kunt u maar één keer doen. Door onze ervaring, onze bekendheid met de regio, ons meeleven en onze elegante, bescheide en liefdevolle werkwijze, nemen wij u bij de hand in iedere stap die door u genomen moet worden. Vanaf uw eerste telefoontje doen wij alles Naast u en Met u: het geven van de laatste zorg, het opbaren, het voorbereiden van de uitvaart, inhoudelijk vorm geven aan dat afscheid, afscheid nemen op die laatste dag, en na afloop met u terugkijken of de hectische dagen -vaak weken- van het sterven en afscheidnemen. Zo groeit u naar nieuwe troostende herinneringen: u heeft alles gedaan wat u voor uw geliefde kon doen. Dit gevoel zal u sterken in uw verdriet.

En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Contact