Ede

Een uitvaart in Ede regelen

Als u te maken krijgt met een overlijden, voelt dit vaak alsof alles even stil staat en er tegelijkertijd veel zaken moeten worden geregeld. Het is dan fijn als een begrafenisondernemer u terzijde staat en alle ruimte en rust geeft om Naast u en Met u te werken naar een afscheid waarbij alles goed voelt. Een afscheid waarbij alle onderdelen kloppen en passen bij uw wensen en bij die van de overledene. Tumulus uitvaartbegeleiding staat u graag in Ede bij rondom het sterven: vóór, tijdens en ná de begrafenis of crematie.

Uw dierbare opbaren in Ede

Wij vinden het belangrijk dat deze laatste dagen rondom uw dierbare zich in een vertrouwde, 'eigen' omgeving afspelen. Het kan heel troostend zijn om uw geliefde thuis, dichtbij u, te houden. Wij komen dan naar u toe om -als u dat wenst, samen met u- hem of haar de laatste zorg te geven: wassen, aankleden, op bed of op een baar leggen. Een heel troostend en mooi ritueel... Een fijne plek is dan een mooie plek in huis: in de slaapkamer, de werkkamer of in een erker van een zitkamer...
Mocht een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk zijn, dan gaan wij op zoek naar een andere fijne plek bij u in de buurt, waar u -zo u dat wilt- vrij bent om op bezoek te gaan.
In het geval u voor uw gevoel al definitief afscheid heeft genomen op het moment dat uw dierbare stierf, en u eigenlijk niet meer, of niet vaak meer 'op bezoek' wilt komen, hebben wij onze eigen Rouwhuiskamer in Huissen achter de hand. Dit is een sfeervolle huiskamer met haard en muziek, waar de overledene goed verzorgd opgebaard kan liggen.
Wij informeren u graag over alle verschillende mogelijkheden en locaties. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Begraven of cremeren in Ede

De wens om na overlijden te worden begraven of gecremeerd, is heel persoonlijk. Vaak spelen religieuze motieven, familie-tradities en gewoonten hiebij een rol.Soms is het ‘gewoon’ een gevoel dat de wens voor begraven of cremeren bepaalt.

Begraafplaatsen in Ede

Wanneer u kiest om te worden begraven, kunt u een keuze maken uit de talrijke begraafplaatsen die ons land rijk is. Wilt u echter in Ede en omgeving begraven worden, dan komen de volgende locaties in aanmerking:
- Gemeentelijke begraafplaats, Asakkerweg 6, Ede
- RK begraafplaats, Prins Bernhardlaan, Ede
En in de omgeving, wel gemeente Ede:
- Begraafplaats Bennekom, Kerkhoflaan, Bennekom
- Begraafplaats Ederveen, Oude Heuvel 2, Ederveen
- Gemeentelijke begraafplaats, Kerkhoflaan 18, Lunteren
- Begraafplaats Otterlo, Pothovenlaan, Otterlo
- Begraafplaats De Meenthof, Wekeromse Buurtweg 9, Wekerom

Crematorium in Ede en omgeving

Ede heeft een crematorium en ook is het mogelijk om voor een ander crematorium te kiezen. Elk crematorium ademt een andere sfeer uit. Het is natuurlijk fijn als u een crematorium kiest waar de sfeer bij u en uw overleden dierbare past. Hieronder een aantal voorstellen:
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.

Wilt u meer te weten komen over alle mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Wat kost een uitvaart in Ede?

Dat is niet eenvoudig te zeggen. Gemiddeld kost een uitvaart € 6.000,00. Toch ligt het totaalbedrag van een uitvaart helemaal aan de persoonlijke keuzes die u maakt. Zo is begraven -waar u grafrechten betaalt- duurder dan cremeren, is een massief houten kist duurder dan een multiplex kist, is een speciaal ontworpen wade duurder dan een zelfgemaakte deken die ook als wade gebruikt kan worden, is een rouwadvertentie, rouwkaarten duurder dan een rouwmail versturen. En dan is het nog van belang of u voor een plechtigheid kiest met een uitgebreide condoleance voor veel mensen of voor een uitvaart in besloten kring. Is er sprake van live muziek? Een ritueelbegeleider, een spreker? Wilt u een fotoreportage van de uitvaartdag? En nog veel meer...
Laat u ons de grote lijnen van de uitvaart waar u aan denkt weten, en wij maken voor u een offerte. Wilt u hier een gesprek over, dan kan dat natuurlijk. Vrijblijvend. Belt of mailt u ons gerust.
Dat een uitvaart snel duur kan worden, is bekend. Daarom vindt Tumulus het belangrijk om transparant te zijn en u bij iedere keuze te laten weten welke financiële consequentie die keuze met zich meebrengt.

Uw wensen vastleggen over uw eigen uitvaart in Ede

Het kan voor u en uw nabetaanden fijn zijn om vooraf goed na te denken over uw eigen uitvaart in Ede en een aantal belangrijke zaken op papier te zetten. U ontzorgt daarmee uw nabestaanden, maar ook is het uw nabestaanden dan duidelijk welke voorkeuren u had. Wij staan klaar om hier met u een gesprek over te hebben, u te informeren over de mogelijkheden en als klankbord te dienen bij al uw twijfels. Bent u er aan toe, dan kunt u uw wensen opschrijven in het Laatste wensenboekje. Dit is een boekje dat u aan de hand neemt door allerlei vragen en gedachten rondom een uitvaart aan u voor te leggen. Neemt u gerust contact met ons op!

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding u helpen?

Tumulus weet dat afscheid nemen op vele manieren kan. Door goed naar u te luisteren, de tijd te nemen, rust en ruimte te creëren, kunt u met aandacht keuzes maken. Samen geven we vorm en inhoud aan een blijvende en waardevolle herinnering. Alles klopt dan: een bijzondere locatie, een eigen ontworpen rouwkaart, specifieke kist of wade. Eigen gevormde afscheidsrituelen kunnen allemaal van toegevoegde waarde zijn. En als alles 'klopt', zal het afscheid een troostende werking hebben en u kracht geven om verder te gaan.
Door onze persoonlijke, elegante en meelevende werkwijze is onze betrokkenheid groot. Wij zíjn er: Naast u en Met u.

En wat moet u doen bij een overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar


 

Contact