Driel

Wie bel ik voor een uitvaart in Driel?

Als iemand in uw omgeving overlijdt, komt er veel op u af. Soms is er een tijd van voorbereiding geweest, maar vaak is het moment zelf onverwacht. Met de sterke emoties die door u heen gaan bij een verlies, is het niet eenvoudig om u bezig te houden met alle praktische zaken die geregeld moeten worden. Verdriet kunnen wij niet wegnemen, maar in het prachtige vak van uitvaartverzorger staat Tumulus uitvaartbegeleding u terzijde met de volledige zorg rondom het overlijden van uw dierbare. Met u en Naast u kunnen wij er voor zorgen dat het afscheid warm, elegant en persoonlijk is. Dat doen we met een luisterend oor en een oog voor detail... stap voor stap. U hoeft niets overhaast te beslissen; wij nemen u bij de hand.
Belt u ons gerust voor vragen, informatie of een overlijden: 026 32 58 440.

Laatste verzorging en opbaring van uw dierbare in Driel

Als u ons heeft gebeld, gaat onze aandacht alleereerst uit naar de 'laatste verzorging' van de overledene. We bedoelen hiermee het wassen en aankleden van uw geliefde. U kunt deze liefdevolle handeling natuurlijk ook zelf doen, wij helpen u met enkele aanwijzingen. Naasten geven altijd aan hoe troostend het geven van de laatste zorg is. In sommige gevallen, laat een familie deze verzorging liever aan ons over; en dat is ook prima! Bij afscheid nemen is het zo belangrijk om vooral dát te doen en te besluiten wat goed voelt.
U kunt uw overleden dierbare thuis houden op een plek die u inricht voor de dagen voorafgaand aan het afscheid. Wij komen naar u toe en zorgen voor de opbaring op bed of op onze baar. Dit biedt u de mogelijkheid om per dag in alle rust en in de eigen omgeving, geleidelijk aan, afscheid te nemen van het lichaam van de overledene.
Als een thuisopbaring niet mogelijk of wenselijk is, zoeken wij naar een warm alternatief bij u in de buurt. Dit zal in een rouwcentrum zijn of een opbaarkamer (vaak een 24-uurs kamer) van een collega-ondernemer in Driel of omgeving.
Tumulus heeft zelf ook een Rouwhuiskamer waar het mogelijk is om de overledene op te baren. Het is een fijn ingerichte huiskamer, met een kachel, een keukentje, een boekenkast en de mogelijkheid om muziek op te zetten; een plek waar u zich thuis zal voelen. U krijgt -als u dat wilt- de sleutel en bent vrij om uw geliefde te bezoeken wanneer u dat wilt.
Wilt u meer weten over opbaren, begraven of cremeren in Driel? Neemt u dan contact met ons op.

Een mooie locatie voor een begrafenis of crematie in Driel

Samen Met u gaan wij op zoek naar een mooie locatie voor bijvoorbeeld een afscheidsbijeenkomst en voor de crematie of begrafenis. Het is zo belangrijk dat een plek u ondersteunt met de juiste sfeer. Het is ook fijn om een aansprekende plek te vinden om eventueel na afloop van het afscheid alle kennissen, vrienden en familie te ontmoeten en samen herinneringen aan uw dierbare op te halen.
Bedenk dat u helemaal vrij bent in het aanbod en de keuze van een laatste rustplek. In dit alles denken wij mee en dragen wij vele suggesties aan in de omgeving van Driel.

Begraafplaatsen in Driel

- Nederlands Hevormde begraafplaats (PKN), Kerkstraat 8, Driel
- RK begraafplaats Maria Geboortekerk, Kerkstraat 25, Driel

Crematoria in de omgeving van Driel

In Driel zelf is er geen crematorium. Het crematorium dat het dichtsbij ligt is FineVita in Heteren. Hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende crematoria in de omgeving van Driel.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666 LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ Beuningen
Dit groter crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. De grote aula heeft plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek, licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
-Dela crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw dierbare kan opgebaard worden in één van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
-Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
-Begraafplaats en crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP Arnhem
Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats & Crematorium Moscowa. Dit crematorium beschikt over een aula: de Lindenzaal, met 145 zitplaatsen. Gelegen in een monumentaal begraafpark (geopend in 1876), bestaat dit crematorium sinds 1974. Naast de grafvelden zijn er strooivelden en columbaria (urnenmuren), maar ook urnengraven en vrijstaande urnen.

Elk crematorium straalt een eigen sfeer uit en heeft eigen mogelijkheden. Welke locatie past bij u? Wij helpen u graag bij deze afweging. Belt u ons gerust: 026 - 32 58 440.

Wat kost een uitvaart in Driel?

De kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen. Wij vinden het daarom belangrijk om u goed te informeren over de financiële consequenties van de keuzes die u maakt. Dat doen wij dan ook op een prettige en heldere manier. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van persoonlijke wensen. Gaat het om een begrafenis of om een crematie? Denkt u aan een afscheidsceremonie in een duurdere locatie met condoleance en veel genodigden, of neemt u afscheid in besloten kring? Wenst u een voorganger, een ritueelbegeleider, een muzikant en/of een fotograaf in te schakelen? Welke keuze maakt u t.a.v. een kist of wade, bloemen...? Het is hierom dat er zoveel verschillen zijn in de kosten van een uitvaart. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de € 4.500,00 en € 8.000,00. Dat kan goedkoper, maar duurder ook. Wilt u hierover een gesprek of een offerte ontvangen, neemt u dan contact met ons op.
Een uitvaartverzekering elders is geen belemmering om Tumulus uitvaartbegeleiding in te schakelen. Wij zorgen dat het verzekerd geldbedrag aan u wordt uitgekeerd.

Eigen wensen vastleggen voor een uitvaart in Driel

Het vooraf regelen van een uitvaart geeft veel rust voor uzelf en uw nabestaanden. U kunt uw wensen vastleggen bijvoorbeeld wanneer u in de laatste levensfase zit, maar ook wanneer u nu al de wensen voor uw uitvaart op de langere termijn bij ons wilt opschrijven. Zo bent u ervan verzekerd dat de uitvaart volgens uw wensen verloopt en ontziet u uw nabestaanden in het regelen van uw uitvaart. Wij geven een 'Laatste wensenboekje' uit dat u via dit contact kosteloos kunt aanvragen. Natuurlik nemen wij vrijblijvend ook alle tijd voor een eventueel gesprek. Belt u: 026 32 58 440.

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding u helpen rondom een (aanstaand) overlijden?

Als het moment van afscheid gekomen is, dan zijn wij er direct voor u. Vanaf het eerste (telefonisch) contact, de laatste zorg, tot aan de uitvaart en een terugblikgesprek daarna. Wij blijven daarna natuurlijk ook beschikbaar voor vragen en advies. Stap voor stap bereiden wij Naast u en Met u het afscheid voor.
Het is ook mogelijk om al in een veel eerder stadium een afspraak te maken om samen te bespreken wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart, om vragen te stellen over uw uitvaartverzekering of om uw wensen alvast samen vast te leggen. Belt of mailt u ons gerust als u kennis wilt maken of meer wilt weten.
Het verdriet kunnen wij niet bij u weghalen. Wel kunnen wij alle praktische zorgen van u overnemen en u bij de hand nemen om in alle rust en ruimte tijd te hebben om op uw manier afscheid te nemen.

En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar
 

Contact