Dieren

Uitvaart in Dieren

Wilt u de uitvaart van uw dierbare vanuit Dieren regelen? Dat kan, natuurlijk! En u heeft daarbij veel mogelijkheden ten aanzien van opbaren, afscheid nemen, begraven, cremeren en samenzijn met de mensen die u lief zijn. Tumulus weet hoe belangrijk het is om in eigen tempo informatie te ontvangen en te verwerken om daarnma keuzes voor het afscheid te kunnen maken. De tijd rondom het overlijden van een geliefde is allemaal al zo verdrietig... het is dan fijn als iemand het 'geregel' voor u uit handen neemt. Hieronder leest u informatie over vele mogelijkheden voor een uitvaart vanuit Dieren.
Neemt u gerust contact met ons op voor vragen rondom een overlijden of informatie over locaties: wij helpen u graag!
026 32 58 440. Ookal bent u elders verzekerd, bent u vrij om Tumulus uitvaartbegeleiding in te schakelen. Wij zorgen dan dat het verzekerd bedrag aan u wordt uitgekeerd.

Opbaren in Dieren of omgeving

Als degene van wie u houdt overlijdt, dan kan het fijn zijn om die persoon nog enkele dagen dicht bij u te hebben. Of misschien wilt u de overledene in zijn of haar eigen (thuis)omgeving op te baren? Een thuisopbaring biedt veel warmte, vertrouwdheid en gemak. Wij komen naar het adres en zullen - als u wilt- samen met u uw dierbare de laatste zorg geven en in bed of op een baar neerleggen. Een opbaring thuis geeft u de mogelijkheid veel en vaak naast uw dierbare te gaan zitten en iedere dag een beetje meer te wennen aan het idee dat u hem of haar 'los' moet laten. Maar natuurlijk kan een opbaring elders ook heel fijn zijn. Er zijn veel 'warme' adressen in de omgeving van Dieren waar dat kan. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.
Heeft u voor uw gevoel afscheid genomen, en wilt u dat wij uw dierbare tot aan de dag van de uitvaart een fijne plek geven, dan kan dat natuurlijk ook bij ons, Tumulus. Wij nemen uw dierbaren dan mee naar onze Rouwhuiskamer in Huissen, waar wij hem voor de dagen tot aan de uitvaart in een huiselijke sfeer opbaren.

Begraven of cremeren in Dieren

Begraven in Dieren

Kiest u ervoor om uw dierbare te begraven in Dieren, dan leest u hieronder wat de mogelijkheden zijn. Het is zo belangrijk om een plek uit te kiezen die 'goed voelt'. Bedenk dat u ook buiten Dieren kunt begraven, als u een andere plek mooier, fijner vindt. Daarom geven wij hieronder ook andere adressen die er  in de omgeving van Dieren zijn.
Begraafplaats en Gedenkpark, Imboslaan, Dieren
- Oude en Algemene Begraafplaats, Harderwijkerweg 3, Dieren
- Kerkelijke Begraafplaats 'De Pinkel' (Hervormde Gemeente), Pinkelseweg, Rheden
- Begraafplaats Heiderust (ook natuurbegraven), Lentsesteeg 21, Rheden
RK Begraafplaats, Bergweg 11, Velp
Oude Begraafplaats, Reinaldstraat, Velp
Begraafplaats Oversteeg, De Steeg, Rheden
Oude Begraafplaats Ellecom, Zutphensestraatweg, Ellecom
Cremeren in Dieren
Er is een crematorium in Dieren, maar u kunt natuurlijk ook een andere keuze maken. Ieder crematorium straalt een eigen sfeer uit. Hieronder vindt u de lijst van crematoria in de omgeving.
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Crematorium de Omarming, Voorsterallee 95, 7203 DN Zutphen
Dit crematorium is een sfeervolle plek op een unieke locatie vlakbij een begraafplaats. Crematorium de Omarming ademt de sfeer van de menselijke maat. Het afscheid kent tal van mogelijkheden. Een intiem afscheid in de Walburgzaal met maximaal 35 zitplaatsen of een afscheid in de Monetzaal met 195 zitplaatsen.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Wilt u meer te weten komen over alle mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.

Kosten van een uitvaart in Dieren

Omdat er veel mogelijkheden zijn en iedere nabestaande daar persoonlijke keuzes in maakt, is het lastig te zeggen wat een uitvaart vanuit Dieren kost. Zo zijn de tarieven voor een begrafenis hoger dan die voor een crematie. De keuze voor een mailing, een rouwkaart of een advertentie maakt eveneens veel verschil in de kosten. Ook de locaties voor de opbaring, een afscheidsplechtigheid, een condoleance en het aantal genodigden bepalen wat de totale kosten van de uitvaart zullen zijn.
Belangrijk voor u is om te weten dat u altijd een uitvaart door ons kunt laten organiseren, ookal bent u elders verzekerd! Wij verzorgen dan de administratie rondom het laten uitkeren van het geldbedrag van de polis. Dat is voor u niet ingewikkeld; u hoeft zich er geen zorgen over te maken.
Natuurlijk informeren wij u gedurende de uitvaartweek over de financiële consequentie van keuzes die u heeft gemaakt en maakt.
Wilt u, nog voor er sprake is van een overlijden, van ons een offerte voor een uitvaart ontvangen? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. 026 32 58 440

Eigen wensen vastleggen voor een uitvaart in Dieren

Steeds vaker hebben wij gesprekken met mensen die graag willen vastleggen hoe zij tegen leven en dood aankijken, en wat dat voor hun eigen uitvaart zou kunnen betekenen: zij bespreken hun 'laatste wensen' dan met ons. De dood is een onderwerp dat niet vaak besproken wordt in families. Het is voor nabestaanden fijn als de eigen gedachten over een uitvaart alvast opgeschreven zijn. Neemt u contact met ons op om eens over de mogelijkheden en de keuzes die er te maken zijn te spreken. Om u bij het opschrijven te helpen, hebben wij een 'Laatste Wensenboekje' gemaakt, die u helpt met inspiratie en bij het ordenen van uw gedachten.

Tumulus helpt u verder

Als kleine uitvaartondernemer helpt Cunera van Tumulus uitvaartbegeleiding u graag verder rondom alles wat met een uitvaart te maken heeft. Zij doet dat met een luisterend oor, een oog voor detail, liefdevol, inlevend en zakelijk, elegant tegelijkertijd. Wilt u kennis met mij maken? Belt of mailt u gerust!
En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar
 

Contact