Berg en Dal, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Ubbergen

Een begrafenis of crematie in de gemeente Berg en Dal organiseren, wat komt daar bij kijken?

Tumulus uitvaartbegeleiding wil u liefdevol ondersteunen in de dagen rondom het overlijden van uw dierbare en met het regelen van een persoonlijke uitvaart, in de gemeente Berg en Dal, zoals u deze voor ogen heeft. Door attent en oplettend te zijn in alle details, geven wij samen met u vorm aan een betekenisvol afscheid. Een afscheid dat im vorm en inhoud voor u en alle nabestaanden een nieuwe herinnering aan de overledene zal vormen. 

Ook vooraf kunt u met ons bespreken wat uw voorkeuren en wensen zijn t.a.v. van een uitvaart. Neemt u gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is dit gesprek geheel kosteloos en vrijblijvend.
Wist u dat, ookal heeft u elders een verzekering, u ons nog steeds kunt vragen de uitvaart met u te regelen?

Een opbaring in Berg en Dal, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Ubbergen

Het kan heel troostend zijn om de laatste dagen rondom het overlijden van uw dierbare in een vertrouwde omgeving door te brengen. Samen Met u kunnen wij uw geliefde thuis op bed opbaren. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat dit praktisch niet handig is of de ruimte te klein is. Het kan ook zijn dat u dit gewoon liever niet heeft, maar op zoek bent naar een andere warme, 'eigen' plek waar u uw geliefde kunt bezoeken. In die situaties helpen wij u graag. Er zijn veel 'warme' mogelijkheden in locaties in Berg en Dal, bijvoorbeeld in verschillende mortuaria en rouwkamers die de crematoria en collega-uitvaartondernemers in de omgeving bieden. Wij informeren u graag: 026 32 58 440.
En natuurlijk is er eventueel nog de mogelijkheid om uw dierbare overledene in onze eigen sfeervolle Rouwhuiskamer in Huissen te leggen. Dit is een sfeervolle plek, waar u uw dierbare ook kunt komen bezoeken, alsof het in uw eigen huiskamer is. Dit is wellicht een optie in het geval u uw dierbare overledenen niet meer vaak wilt gaan opzoeken.

Welke begraafplaaten en crematoria zijn er in Berg en Dal?

Bij een overlijden komen er veel vragen op u af. Als eerste of en waar u de crematie of begrafenis van uw dierbare wilt organiseren. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden, geven antwoord op uw vragen en reiken suggesties aan. Samen Met u komen wij erachter welke locaties, woorden, gebaren 'eigen' voelen. Onze informatie stemmen wij daarop af en u kunt makkelijker weloverwogen besluiten nemen.
Zo straalt iedere begraafplaats of crematorium z'n eigen sfeer uit waar u in meer of mindere mate elementen in vindt die 'goed voelen'. Uw dierbare tot aan zijn/haar laatste rustplaats begeleiden in eigen sfeer kan heel troostend werken.
Neemt u gerust contact met ons op voor of na een overlijden, om informatie in te winnen. Vanzelfsprekend rekenen wij daarvoor geen kosten.

Begraafplaatsen in Berg en Dal

Dit zijn de begraafplaatsen in uw gemeente:
R.K. Begraafplaats Berg en Dal, Kerstendalseweg / Nachtegaalweg, Berg en Dal
R.K. Begraafplaats H. Antoniuskerk, Kerkplein 2, 6562 EZ Breedeweg
R.K. Begraafplaats Beek, Kerkberg, 6573 DN Beek
Begraafplaats Kleine Bartholomeuskerkje Nederlands Hervormde kerk, Nieuwe Holleweg 2, 6573 DX Beek
R.K. Begraafplaats De Horst, Ketelstraat, 6562 LG De Horst
Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk Groesbeek, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek
R.K. Begraafplaats Groesbeek, Kloosterstraat, 6562 AT Groesbeek
Gemeentelijke begraafplaats “Heselenberg”, Klaverberg 7, 6561 DD Groesbeek
Begraafpark Heilig Landstichting, Mgr. Suysplein 4, 6564 BV Heilig Landstichting
- R.K, Begraafplaats Sint-Laurentiuskerk, Duffeltdijk 11 / Weverstraat, 6579 JD Kekerdom
- R.K, Begraafplaats Sint-Remigiuskerk, Kerkplein 2, 6578 AN Leuth
Algemene begraafplaats Millingen aan de Rijn, Vossengraaf 1, 6566 JJ Millingen aan de Rijn
- R.K. Begraafplaats, Chopinstraat 7, 6566 DV Millingen aan de Rijn
- R.K. Begraafplaats Sint-Hubertuskerk, Kerkdijk 24, 6576 CE Ooij
Kerkhof Hervormde kerk/Witte kerkje, Rijksstraatweg 38, 6574 AD Ubbergen
Zusterbegraafplaats De Refter, Rijksstraatweg 37, 6574 AB Ubbergen (alleen voor de zusters)

Crematoria in de omgeving van Berg en Dal

In Berg en Dal is er geen crematorium. Wel kunt u uit verschillende crematoria in de omgeving kiezen. Zij hebben elk hun eigen bijzondere sfeer.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
- Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
- Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
- Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
- Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
- Crematorium de Wende, Linie 9, 5405 AR  Uden
Ook dit crematorium is kleinschalig. Er is gekozen voor een sfeervolle huiskamer (maximaal 35 personen) met comfortabele zitplaatsen. Daar vindt het laatste afscheid plaats in kleine familie- en vriendenkring én in een intieme sfeer. De ovenruimte is direct achter de huiskamer. Daar is bewust zo voor gekozen: steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de overledene écht tot het laatste moment te begeleiden. Op deze manier gaat de overledene van u weg in plaats van andersom.
Onze herinnering aan dierbare momenten zijn vaak verbonden aan plekken. Het is daarom belangrijk om bij een uitvaart in Berg en Dal, op zoek te gaan naar die plek voor een afscheidsbijeenkomst, een begrafenis of crematie, en een samenzijn naar afloop, die bijzonder en betekenisvol is. Het detail van een afscheidslocatie als element van de nieuwe herinnering aan uw dierbare overledene, kan voor u troostend zijn. Wij helpen u graag.

Kosten van een uitvaart in Berg en Dal

Dat een uitvaart flink in de kosten kan oplopen is bekend, maar dat hoeft niet! De kosten hebben alles te maken met de keuzes die door u gemaakt worden. Daarom zal onze kostenraming altijd op maat zijn en uniek gemaakt worden. Wij vinden het belangrijk dat u, tijdens de voorbereidingen van een uitvaart, steeds op de hoogte bent van de kosten die bepaalde keuzes met zich meebrengen. Vanzelfsprekend denken wij steeds mee en, als u dat wilt, zoeken wij naar alternatieven om onnodige kosten te besparen. 
Heeft u een verzekering? Wij zoeken alles graag voor u uit en mogen en kunnen de uitvaart met u regelen.
Wilt u een offerte van ons ontvangen of een oriënterend gesprek? Belt u of mailt u ons!

Uw eigen wensen voor een uitvaart in Berg en Dal vastleggen

Het kan heel fijn zijn om vooraf goed na te denken over uw eigen uitvaart in Berg en Dal. U ontzorgt daarmee uw nabestaanden, maar ook is het uw nabestaanden dan duidelijk welke voorkeuren u had. Wij staan klaar om hier met u een gesprek over te hebben, u te informeren over de mogelijkheden in Berg en dal en als klankbord te dienen bij al uw twijfels. Bent u er e aan toe, dan kunt u uw wensen opschrijven in het Laatste wensenboekje. Neemt u gerust contact met ons op!

Hoe kan Tumulus uitvaartbegeleiding u helpen?

Uw dierbare is of komt binnenkort te overlijden. Wat moet u doen? Belt u ons! Tumulus weet dat afscheid nemen op vele manieren kan. Door goed naar u te luisteren, de tijd te nemen, rust en ruimte te creëren, kunt u met aandacht keuzes maken. Samen geven we vorm en inhoud aan een blijvende en waardevolle herinnering. 

En wat te doen bij overlijden? Dat leest u hier.

Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar

Contact