Arnhem

Uitvaart in Arnhem

Na het overlijden van een dierbare volgt een moeilijke, emotionele en heftige periode. En in die tijd moet u van alles regelen rondom een uitvaart in Arnhem. Tumulus helpt u hier graag bij door Naast u en Met u  mee te denken en veel zorg uit handen te nemen. Wij helpen u bij het verzorgen van een crematie of begrafenis in Arnhem. Dit stelt u in de gelegenheid in alle rust, liefdevol en met aandacht afscheid te nemen van uw overleden dierbare.

Wij zijn bekend met vele locaties in en rondom Arnhem en kunnen u hier meer over vertellen. Wij ondezoeken ook graag de mogelijkheden die u zelf wilt aandragen. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op. 

Opbaring in vertrouwde omgeving in Arnhem

Het kan heel troostend zijn om de laatste dagen rondom het overlijden van uw dierbare in een vertrouwde omgeving door te brengen. Samen Met u kunnen wij uw geliefde thuis in Arnhem op bed opbaren. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat dit praktisch niet handig is of de ruimte te klein is. Soms is dit niet wenselijk. In die situaties zoeken en vinden wij een plek die ook fijn en warm is. En achter de hand hebben wij altijd nog onze Rouwhuiskamer in Huissen waar wij uw dierbare kunnen opbaren: een warme plek. Dit is een sfeervol ingericht huiskamer, waar u de sleutel van krijgt. Het is in de dagen tot aan de uitvaart úw huiskamer. U kunt dus dag en nacht bij uw geliefde zijn; een vervangende huiskamer waar u met alle naasten samen kunt zijn rondom de overledene. Deze optie kan zeker interessant zijn als u al afscheid heeft genomen van het lichaam van uw dierbare en waarschijnlijk niet meer veel 'op bezoek' zal komen.

Begraven of cremeren in Arnhem

Een van de eerste vragen die beantwoord moet worden is of het om een begrafenis of crematie zal gaan. Dit bepaald welke keuzes er zijn. Het is belangrijk om een goed gevoel te hebben bij een afscheidslocatie, want iedere locaties ademt een eigen sfeer uit die in meer of mindere mate bij de overleden en bij u past.

Begraafplaatsen in Arnhem

- Begraafplaats Moscowa, Waterbergseweg 18, Arnhem
- Begraafplaats Vredenoord, Kemperbergerweg 611, Arnhem
- Natuurbegraafplaats Heidepol, Harderwijkerweg 37, Arnhem
- Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 35, Arnhem

Crematoria in Arnhem

In Duiven zelf is geen crematorium. Wel zijn er meerdere crematoria in de buurt van Duiven of iets verder weg. Ieder ademt z'n eigen sfeer. Daar kunnen wij u meer over vertellen. Te denken valt aan:
- Begraafplaats en Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18, 6815 AP  Arnhem
In een monumentaal begraafpark bevindt zich het Crematorium Moscowa. Een crematieplechtigheid kan georganiseerd worden in de Lindenzaal. Met haar puntdak en spectaculaire glas in lood kunstwerk kan deze zaal een bijzondere sfeer oproepen. Er zijn 145 zitplaatsen.
Crematorium FineVita, Polderstraat 1a, 6666LD  Heteren
Een stijlvol ingerichte en kleinschalige locatie, een warm ontvangst en één op één contact met onze mensen. Dat is waar Finevita voor staat. In tegenstelling tot traditionele crematoria biedt Finevita geen aula en koffieruimte. Onze locatie bestaat uit een intieme ruimte, waar in besloten kring afscheid kan worden genomen van een dierbare, en een aansluitende ovenruimte. De afscheidsplechtigheid organiseert u op een locatie naar eigen wens. Denk aan een afscheidshuis, landhuis, kasteel of een restaurant. Een locatie die bij de overledene past.
Na afloop komt u op een zelf te bepalen tijdstip naar onze locatie in Heteren voor het laatste afscheid.
Crematorium Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA  Ede
Dit crematorium ligt in het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. In het uit leisteen opgetrokken gebouw zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt, waardoor het prachtig harmonieert met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer. De aula heeft 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken. Er zijn twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen.
Crematorium De Slangenburg, Nutselaer 4, 7004 HJ  Doetinchem
Het crematorium ligt vlak bij kasteel De Slangenburg, ten oosten van Doetinchem. De verschillende ruimtes bieden u een prachtig uitzicht over het typische Achterhoekse landschap. Er zijn twee aula’s: de Van Baerzaal (120 zitplaatsen) en ’t Voorhuus (maximaal 25 personen).
Crematorium Dieren, Imboslaan 6, 6952 JP  Dieren
Crematorium Dieren ligt middenin de Veluwe en dat is te zien: slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van het terrein. Het crematorium beschikt over twee aula’s binnen en één openluchtaula: De Veluwezaal (200 zitplaatsen), de IJsselzaal (60 zitplaatsen) en de Eikenhof die natuurlijk alleen gebruikt kan worden als het droog is (het crematorium houdt altijd een binnenaula vrij voor het geval het gaat regenen).
Crematorium Heidehof, Engelanderholt 95, 7339 BX  Ugchelen
Heidehof Ugchelen/Apeldoorn is een modern crematorium met twee aula’s: De aula biedt plaats aan 125 belangstellenden. Wordt het druk, dan kunnen de deuren naar de ontvangstruimte opengezet worden. Zo kan de capaciteit van de zaal vergroot worden naar 300 gasten. Het Paviljoen biedt een intiemere sfeer voor 55 belangstellenden.
Crematorium Jonkerbos, Weg door Jonkerbos 51, 6532 CN  Nijmegen
Ook dit crematorium, gelegen naast de begraafplaats Jonkerbos, heeft 2 aula's. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. De kleinere aula biedt een familie de mogelijkheid in kleinere kring afscheid te nemen; er is hier ruimte voor 30 personen. Er is in Jonkerbos eveneens de mogelijkheid uw dierbare op te baren in de afscheidskamer. Bezoek is altijd op afspraak.
Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen, Schoenaker 12, 6641 SZ  Beuningen
Dit crematorium beschikt over 2 aula's van verschillende groottes. Een grote aula met plaats voor 220 personen en vele mogelijkheden om de door u gewenste sfeer te creëren. Met muziek. licht, kleuren en beeld zorgen we voor een passende omgeving die troost biedt en waarin u zich prettig voelt. De kleine aula biedt 50 zitplaatsen en is zeer geschikt voor een intiem en persoonlijk afscheid. Beide aula’s beschikken over een eigen ontvangst- en familiekamer.
Er zijn ook 24-uurs opbaarkamers.
Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede, Staddijk 130, 6537 TW  Nijmegen
Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is ook geschikt voor een intiem huiskamer afscheid. Uw nabestaande kan opgebaard worden in een van de rouwkamers (bezoek op afspraak). Een van deze kamers biedt de mogelijkheid van een 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt.
Wilt u meer te weten komen over alle mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op.
Belt of mailt u ons voor informatie over deze en andere plekken.

Kosten van een uitvaart in Arnhem

De kosten voor een uitvaart kunnen aardig oplopen. Het totaal is erg afhankelijk van de keuzes die u maakt. Een uitvaart zal niet minder dan € 2.800,00 kosten, en de kosten lopen op tot € 15.000,00 of meer. Een gemiddelde uitvaart kost echter € 6.000,00. Dit heeft alles te maken met keuzes als begraven of cremeren? Een massieve kist of een kist van multiplex? Een speciaal gemaakte wade of een zelfgemaakte deken? Welke afscheidslocatie? Hoeveel mensen zijn er bij het afscheid? Wilt u een voorganger, spreker, ritueelbegeleider inschakelen? Aan welke bloemen denkt u? Wenst u live-muziek? Wilt u een foto of video reportage? 
Wij vinden het belangrijk dat u steeds weet welke keuze welk totaalbedrag oplevert en wij zullen u hierover steeds informeren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerder al een offerte van ons te ontvangen. Deze maken wij op basis van de wensen die u heeft. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Uw eigen wensen voor een uitvaart in Arnhem vastleggen

Het kan heel fijn zijn voor uw nabestaanden om na uw overlijden te weten wat uw wensen waren rondom uw uitvaart in Arnhem. Hiervoor kunt u een wilsbeschikking schrijven: dat kan in de vorm van een brief of door het invullen van een Laatste wensenboekje waarin u uw voorkeuren in opschrijft. Wilt u hier meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op. Vanzelfsprekend is zo'n gesprek vrijblijvend en onze hulp bij het opschrijven van uw laatste wensen geheel kosteloos.

Hoe kan Tumulus u helpen bij een uitvaart in Arnhem?

Uw dierbare is of komt binnenkort te overlijden. Wat moet u doen? Belt u ons: 026 32 58 440. Tumulus weet dat afscheid nemen op vele manieren kan. Door goed naar u te luisteren, de tijd te nemen, rust en ruimte te creëren, kunt u met aandacht keuzes maken. Samen geven we vorm en inhoud aan een blijvende en waardevolle herinnering. 

Hier leest u wat te doen bij overlijden.
 
Belt u bij overlijden: 026 - 32 58 440
Dag en nacht bereikbaar


 

Contact