Kosten en verzekering


Uitvaartverzekering


De keuze voor een uitvaartondernemer is altijd aan u. Ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft, bent u vrij om te kiezen voor de uitvaartondernemer die u wenst om u te begeleiden.
Er zijn grofweg twee soorten uitvaartverzekeringen: een natura-polis en een kapitaalverzekering.

Natura-polis verzekering

Bij een natura-polis (of ‘dienstenverzekering’) worden een aantal diensten en producten verzekerd. Het idee erachter is ‘klantenbinding’: dat de uitvaart door de verzekeraar zelf verzorgd wordt. Maar dat hoeft dus niet! Wel is het zo dat bij sommige natura-polissen, zoals bijvoorbeeld Dela, Monuta, PC Hooft of Yarden die afsluiten, het consequenties kan hebben voor het uit te keren bedrag wanneer u een andere uitvaartondernemer kiest. En toch is het de moeite waard om de totaalbedragen, met de keuzes die u wilt maken, met elkaar te vergelijken. Want voor een keuze die buiten het ‘pakket’ valt, moet u bijbetalen: bijvoorbeeld voor een spreker bij de uitvaart, een opbaring op een andere locatie dan van de organisatie. En ook uw overleden dierbare direct thuis laten opbaren vaak niet tot de mogelijkheden.

Tumulus kan voor u uitzoeken wat de waarde is van de eventueel aanwezige verzekering. Bent u verzekerd en wilt u door ons uw uitvaart laten verzorgen? Wij maken vrijblijvend een offerte op, zodat u de kosten kunt vergelijken met de uitkering van de verzekering.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering (of geldverzekering) wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Van dat bedrag kan de uitvaart betaald worden. Bij een kapitaal-verzekering hebben de nabestaanden daarom een grotere keuzevrijheid.

Meer informatie over uitvaartverzekeringen kunt u vinden op deze website over uitvaartverzekeringen.
Een uitvaartverzekering elders is geen belemmering om Tumulus Uitvaart in te schakelen. Wij zorgen dat het verzekerd geldbedrag aan u wordt uitgekeerd.
 

Kosten van een uitvaart

 
Het zijn de wensen van de overledene en naasten die de totaalkosten van een uitvaart bepalen. Wij vinden het daarom belangrijk om u goed te informeren over de financiële consequenties van de keuzes die u maakt. Dat doen wij dan ook op een prettige en heldere manier. Gaat het om een begrafenis of om een crematie? Denkt u aan een afscheidsceremonie in een duurdere locatie met condoleance en veel genodigden, of neemt u afscheid in besloten kring? Wenst een muzikant en/of een fotograaf in te schakelen? Welke keuze maakt u t.a.v. een kist of wade, bloemen, rouwvervoer…? Het is hierom dat er zoveel verschillen zijn in de kosten van een uitvaart. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de € 4.500,00 en € 8.000,00. Dat kan goedkoper, maar duurder ook. Tumulus werkt kleinschalig en kostenbewust. Vanaf het begin houden wij rekening met uw budget. Mocht blijken dat u de kosten omlaag wilt brengen, dan denken wij actief met u mee over goedkopere alternatieven.
Wilt u hierover een gesprek of een offerte ontvangen, neemt u dan contact met ons op.