Warme en creatieve uitvaart in coronatijd

Een uitvaart mag dan wel korter en kleiner in omvang zijn, creatieve ideeën maken deze op een bijzondere manier warm, persoonlijk en elegant. Afscheid nemen is nu extra hard en toch… Er is meer mogelijk dan mensen vaak denken als zij bij ons komen; en de veerkracht van nabestaanden is enorm.
 
Er ontstaan verrassende, inspirerende vormen van afscheid nemen. Bijvoorbeeld, een zoon, besmet met het coronavirus, die zijn afscheidswoorden in een lied bewerkt en inzingt voor de afscheidsdienst, waar hij niet bij kan zijn.
Een andere keer staat de kist buiten opgesteld op die ‘familieplek’. Stapvoets rijden de genodigden langs. Er wordt gestopt en het raampje gaat open om een persoonlijk laatste groet en een woord van condoleance aan de familie uit te spreken.
Bij weer een andere uitvaart ontvangen de kleine groep aanwezigen een ‘lunch-troostpakket’ na de plechtigheid. Twee aan twee verspreiden zij zich over het park van het crematorium om in het zonnetje herinneringen met elkaar uit te wisselen.
 
Gelukkig is niet álles anders. Onze vertrouwde werkwijze bij het organiseren van een uitvaart is met kleine aanpassingen dezelfde en onze rouwhuiskamer in Huissen is een veilig ‘thuis’ in corona-tijd. Een sfeervolle plek waar u de sleutel van krijgt. U kunt bij uw overleden dierbare zijn wanneer u wilt. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en gebruiken ons verstand terwijl wij goed zorgen voor u en uw dierbare overledene; of hij/zij nu besmet is met het covid-19 virus of niet.