Update Corona maatregelen vanaf 19 november

Vanaf 19 november wordt de beperking op het aantal bezoekers bij een uitvaart losgelaten.

Vanaf die datum is het aantal bezoekers bij een uitvaart onbeperkt, zolang bezoekers op ieder moment de 1,5 meter afstand-regel in acht (kunnen) nemen.
Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats, worden geregistreerd en doen een gezondheidscheck bij binnenkomst.

Als het niet lukt aan de voorwaarden te voldoen, geldt binnen een maximum van 100 bezoekers. Of 250 bezoekers buiten.
Het aantal personen dat bij een uitvaart aanwezig kan zijn is, naast bovenstaand, dus afhankelijk van de grootte van de uitvaartlocatie, kerk of alternatieve locatie
 

Een condoleance met een hapje en een drankje

Als de condoleance of dezelfde locatie als de ceremonie is, dan is het toegestaan om eten en drinken aan te bieden vóór en ná de uitvaart. Wel zijn er aanvullende maatregelen van kracht op plekken waar eten en drinken wordt verkocht en genuttigd. Bij binnenkomst zal de bezoeker gevraagd worden om zijn/haar volledige NAW gegevens op te schrijven. De gegevens worden 2 weken bewaard, daarna zullen deze worden vernietigd.
Let op: door de 1,5 meter-regel zijn er soms minder bezoekers mogelijk bij de condoleance (in het restaurant van het crematorium) dan bij de ceremonie zelf (in de aula van het crematorium). Ook zijn er per locatie soms nog andere aanvullende regels.