Update corona maatregelen 5 juni

Corona update 5 juni 2021: meer mogelijkheden voor een nazit

Uitvaartceremonie

Bij een uitvaart mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. 
Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden en een vaste zitplaats hebben. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt hij of zij bij aankomst een gezondheidscheck.

Let op: de mogelijkheid van het maximaal aantal van 100 aanwezigen is afhankelijk van de grootte en mogelijkheden van de locatie.

Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee:
- personeel van de uitvaartonderneming;
- geestelijke medewerkers;
- medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.Coronaregels bij condoleance

Nazit of condoleance

Bij de condoleances en de uitvaartplechtigheid moeten aanwezigen altijd 1,5 meter afstand houden. Zij hebben ook een vaste zitplaats. Aanwezigen moeten een mondkapje dragen als zij zich verplaatsen. Op de zitplaats mag het mondkapje af.
Mogelijk is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid. In dat geval geldt als uitgangspunt de maximale groepsgrootte van 50 personen voor samenkomsten binnen (en buiten).
Horecagelegenheden kunnen ervoor kiezen dit uit te breiden door gebruik te maken van coronatoegangsbewijzen. In dat geval mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak passen. Wel moeten aanwezigen op 1,5 meter afstand van elkaar zitten.