Belt u 026 - 32 58 440. Wij staan dag en nacht voor u klaar.
Wat is anders in onze dienstverlening?
Om de voorgeschreven regels in acht ten nemen, zullen wij in overleg met u, en per situatie, onze en uw bescherming steeds bespreken. Belangrijk is dat wij samen met u werken in een veilige en prettige omgeving.Melden van overlijden:
Wij zullen net als altijd vragen naar de oorzaak van overlijden en uw wensen t.a.v. de laatste zorg en de opbaring. Dit doen wij om te zorgen dat wij de juiste spullen bij ons hebben als wij naar de overledene gaan. Graag vernemen wij ook of uw dierbare is overleden ten gevolge van het coronavirus en/of er mogelijk directe familieleden besmet zijn.Laatste verzorging en vervoer van uw dierbare:
Wij geven de laatste verzorging nog steeds met u als u dat wenst. Dit kan thuis, bij ons in de Rouwhuiskamer of op een andere plek. Wel zullen wij ook hier weer afspraken met u maken over de afstand die wij tot elkaar houden en het dragen van beschermingsmiddelen.Opbaring:
Wij kunnen uw dierbare nog steeds thuis opbaren. Ook onze Rouwhuiskamer staat als 24-uurs kamer waar u de sleutel van krijgt, tot uw beschikking. Natuurlijk gaan wij op zoek naar een andere warme opbaarlocatie als u dat prettiger vindt.Bespreken en regelen van de uitvaart:
Dit doen wij nog steeds bij u thuis of op een andere plek die wij afspreken (bijvoorbeeld onze Rouwhuiskamer). Ook hier houden wij 1,5 meter afstand van u.Sluiten van de kist of wade:
Net als bij het geven van de laatste verzorging, zullen wij met goede afspraken over de afstand die wij tot elkaar aanhouden, met u de kist of wade sluiten. Natuurlijk mag u dit ook geheel zonder ons doen; wij bereiden het definitief sluiten van de kist of wade graag voor u voor.Hoeveel personen mogen er bij een uitvaart zijn?
Het aantal bezoekers bij een uitvaart is onbeperkt, zolang bezoekers op ieder moment de 1,5 meter afstand-regel in acht (kunnen) nemen. Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats, worden geregistreerd en doen een gezondheidscheck bij binnenkomst.Mag er iets gedronken of gegeten worden na de ceremonie?
Als de condoleance of dezelfde locatie als de ceremonie is:
Het is weer toegestaan om eten en drinken aan te bieden voor en na de uitvaart. Wel zijn er aanvullende maatregelen van kracht op plekken waar eten en drinken wordt verkocht en genuttigd. Bij binnenkomst zal de bezoeker gevraagd worden om zijn/haar volledige NAW gegevens op te schrijven. De gegevens worden 2 weken bewaard, daarna zullen deze worden vernietigd.Als de condoleance op een andere locatie dan de ceremonie is:
Als de condoleance op een andere locatie plaatsvindt, dan gelden de regels voor de maximale groepsgrootte van 30 binnen en 40 buiten. Als de bijeenkomst bij een eet- en drinkgelegenheid (horeca) is, dan gelden hier de gewone regels voor de horeca: er kan niet gereserveerd worden voor gezelschappen van meer dan 4 personen of 1 huishouden.Is de Rouwhuiskamer nog steeds te gebruiken als 24-uurs kamer?
Ja. De Rouwhuiskamer is úw huiskamer voor de tijd dat uw overleden dierbare daar ligt. U heeft er de sleutel van en kunt er dus dag en nacht zonder afspraak komen. Net zoals u wilt. Voor de Rouwhuiskamer gelden daarom ook dezelfde regels als bij u thuis: zowel in de huiskamer als in de tuin, geldt het dringende advies om naast uw eigen gezinshuishouden niet meer dan 3 personen te ontvangen (exclusief kinderen t/m 12 jaar). Natuurlijk zorgt u er altijd voor dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden en ook de hygiënemaatregelen naleven.Hoeveel mensen kunnen bij een openbaar afscheid in de Rouwhuiskamer zijn?
Regelmatig willen nabestaanden familie en vrienden de gelegenheid geven persoonlijk afscheid te nemen van de overledene. Voor eenieder een belangrijk, persoonlijk moment. Een openbaar afscheid kunnen wij -met inachtneming van de 1,5 meter regel- op verschillende manieren organiseren: