Update corona maatregelen 20 januari 2021

Ondanks de daling in het aantal besmettingen, is de verwachting dat de Britse variant van het virus zich snel zal gaan verspreiden als er geen zwaardere maatregelen worden getroffen. Daarom heeft het kabinet nieuwe, zwaardere maatregelen aangekondigd. Hieronder leest u wat dit voor een uitvaart betekent.
 

Groepsgrootte

Vanaf 25 januari is het maximumaantal personen dat bij een uitvaartplechtigheid (en nazit) mag zijn 50 personen. Dit is INCLUSIEF kinderen (tot en met 12 jaar) en EXCLUSIEF medewerkers.
Een nazit is op dit moment alleen mogelijk op dezelfde locatie als de uitvaart.
 

Aantal bezoekers thuis

Het aantal personen dat mensen thuis mogen ontvangen, is per direct teruggebracht tot 1 persoon per dag.
 

Avondklok

De avondklok (van 21.00 tot 4.30 uur) is ingegaan. Echter, dankzij een 'eigen verklaring en werkgeversverklaring' blijven wij 24/7 voor u klaar staan en kunnen wij, ook in de nacht, naar u toe komen om te helpen bij een overlijden.
 
Dit zijn maatregelen die een flinke impact hebben op de manier waarop u afscheid kunt nemen van uw dierbare. Wij begrijpen dit heel goed en doen er in onze begeleiding alles aan om op veilig en betrokken wijze u te ondersteunen bij het vormgeven van een persoonlijk, betekenisvolle uitvaart. Wij staan dag en nacht voor u klaar.