Overname Tumulus in Het Gemeentenieuws

Tumulus uitvaartbegeleiding krijgt nieuwe eigenaar

 
21 jaar geleden richtte Joke van der Krans uitvaartonderneming Tumulus in Bemmel op. Later verhuisde het bedrijf naar Huissen. De laatste jaren heeft zij samengewerkt met haar echtgenoot Jalb Schut. Samen hielpen zij vele families en nabestaanden in de Lingewaard. Donderdag 1 augustus geven zij het stokje door aan Cunera Schaapveld.
 
Joke hoorde destijds bij de groep ‘pioniers’ in ons land die een geheel eigen, nieuwe visie ontwikkelde op uitvaartbegeleiding. Vanaf het eerste contact vraagt ze wat de families zélf willen. Ze draagt informatie aan maar laat de regie bij de familie. Ook zag Joke hoe belangrijk het is voor nabestaanden om de intense dagen rondom het sterven van hun dierbare door te brengen in een vertrouwde omgeving. Voor situaties waarin een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk is, richtte zij de Rouwhuiskamer in aan de Weverstraat in het centrum van Huissen.
 
Vanuit diezelfde grondhouding zal gecertificeerd uitvaartondernemer Cunera Schaapveld (54) de werkwijze van Tumulus met nieuw elan voortzetten. “Ik heb een zeker gemak ontwikkeld met de dood”, vertelt zij, “dat klinkt misschien raar, maar na het overlijden van mijn man, broer, ouders en schoonouders, weet ik hoe belangrijk een warm, persoonlijk en passend afscheid is”.
Cunera heeft inmiddels veel ervaring opgedaan bij Joke en Jalb. Ze heeft daarbij Huissen en omgeving leren kennen als een bijzonder prettige woon- en werkomgeving.
 
De overdracht wordt op donderdag 5 september 20.00 uur gevierd in de Hervormde Kerk in Huissen.
Voor meer informatie: www.tumulus.nl of mail naar: info@tumulus.nl.