Funeraire Salon- lezingen, toneel programma 2022-2023

Op donderdagavond 29 september gaat de Funeraire Salon weer van start!
Voor het seizoen 2022-2023 hebben Cunera Schaapveld en Britt van Uem weer boeiende sprekers en muzikanten uitgenodigd voor 4 lezingen over thema's rondom sterven, de dood, verdriet, gemis en rouw. De toegang is gratis. Wel graag aanmelden. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Informatie of aanmelden: 026-32 58 440 of info@tumulus.nl.
De volgende data kunt u alvast noteren. De lezingen vinden allen plaats in Huissen (Rouwhuiskamer Tumulus Uitvaart of Aula Dominicanenklooster):

Donderdag 29 september 2022, 19.30 uur, aula Dominicanenklooster,

Stadsdam 1, Huissen:

Ineke Visser-Koedam, mede-oprichtster van het Landelijk Expertisecentrum Sterven, schrijfster van boeken als 'In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood' en 'Een andere kijk op orgaandonatie – verkenningen van het stervensproces'. Een avond over de gelaagdheid van het stervensproces en daarnaast: wat orgaandonatie betekent in dat stervensproces.  

Donderdag 10 november 2022, 19.30 uur, Rouwhuiskamer Tumulus Uitvaart,
Weverstraat 5, Huissen:

Paula Swinkels, expert in postmortale zorg en mede-eigenaar van Ansata opleidingsinstituut. Paula informeert ons over haar ervaringen in het geven van de laatste zorg en welke mogelijkheden er zijn rondom het opbaren van uw dierbare overledene. 
(bij grote belangstelling zoeken we naar een andere locatie dichtbij)

Donderdag 16 februari 2023, 19.30 uur, Rouwhuiskamer Tumulus Uitvaart,

Weverstraat 5, Huissen:

Astrid Broeders, hospice verpleegkundige in Hospice Rozenheuvel, Rozendaal. Titel van de lezing is: 'De kunst van het sterven. In het hospice wordt geleefd!'. Zuster en verpleegkundige Astrid vertelt over haar ervaringen in het dagelijks leven van het hospice en haar gedachten daarbij.
(bij grote belangstelling zoeken we naar een andere locatie dichtbij)

Donderdag 1 juni 2023, 19.30 uur, aula Dominicanenklooster,

Stadsdam 1, Huissen:

Theatergroep De kunst van het rouwen speelt "Dan neem je toch gewoon een hond". Een intieme voorstelling die het rouwproces blootlegt. Na afloop is er alle tijd voor reacties, eigen ervaringen, reflectie en vragen. 
Aan de hand van verhaal van het verlies van hun geliefde aan de dood vertellen Stephanie Hulshof en Mariska van Veenen over wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Daarnaast is het derde verhaal, dat van ‘de omgeving’, die in het begin luistert, troost, ondersteunt, het wellicht probeert op te lossen, maar zelf ook wordt geraakt in haar eigen onvermogen om te gaan met de dood. Dat de dood plotseling kan verschijnen en dat je verdriet niet kunt oplossen is iets dat we moeilijk kunnen verdragen. Tja ach, dan neem je toch gewoon een hond?

Bel voor informatie, vragen of aanmelden naar 026-32 58 440 of mail naar info@tumulus.nl