14 april lezing Marinus van den Berg over rouw in Funeraire Salon

Op donderdag 14 april om 19.45 uur is verpleeghuispastor, spreker en publicist Marinus van den Berg, gast in de Funeraire Salon. De locatie is deze keer niet de Rouwhuiskamer in Huissen. Wegens grote belangstelling is de lezing in de aula (3e verdieping, rolstoel-toegankelijk) van het Dominicanenklooster in Huissen (ingang Stadswal).
Marinus van den Berg vertelt over hoe rouwen je voor de taak stelt een nieuwe verhouding te vinden met de mensen en de dingen; met je vragen en je verlangens.
De toegang is gratis. Het is fijn als u zich aanmeldt (info@tumulus.nl of 026-3258440).

Marinus van den Berg

Van den Berg: “Lijden vraagt altijd om verlichting, om nabijheid, om erkend en herkend te worden. Mensen in een rouw en in een crisis komen in een vertraging. Waar zinloosheid is moet betekenis gezocht worden of kan betekenis gegeven worden, maar het luistert nauw wie dat doet.” Hij heeft jarenlange ervaring als verpleeghuispastor en stervensbegeleider en vertelt in heldere taal en herkenbare voorbeelden over rouwen. Wat rouwen is en wat ieders rouw zo verschillend maakt. Wat in een rouw steunt en wat stoort.

Esther Croez en Tom van Moll

Muziek raakt, verbindt en koestert de herinnering. Met haar puur, warm en soms ietwat melancholisch geluid en interpretatie van luisterliedjes, biedt Esther Croez (zang), begeleid door Tom van Moll (gitaar) troost in momenten van afscheid. Esther en Tom zorgen voor de muzikale omlijsting van deze avond.

Funeraire Salon

Uitvaartondernemers Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) geven in de Funeraire Salon boeiende en spraakmakende sprekers het woord over thema’s rondom de dood. Na deze avond op 14 april, zal er in dit seizoen nog één Funeraire Salon gehouden worden, dit keer in de vorm van een Open Huis:
9 juni: Rouwhuiskamer Tumulus Uitvaart Huissen met demonstraties (bloemen brengen troost, lijkwade als omhulsel, grafdichten) en muziek.
Na de zomer biedt de Funeraire Salon nieuwe lezingen aan.

Voor meer informatie: Tumulus Uitvaart 026-3258440 of info@tumulus.nl