Dankdienst

Samen hebben wij mama's kist gesloten en nu rijden wij achter de Koninklijk blauwe rouwauto aan. Een Mercedes, natuurlijk... mama heeft nooit in iets anders gereden! Wij brengen haar naar haar laatste rustplaats: zij krijgt haar plekje in het graf, naast papa. Gezamenlijk zingen wij onze medley van Alleluia, Kumbaya en Ave Maria.
Na een broodje en een glas melk gaan wij naar 'ons' kerkje. Deze heeft zich gevuld met lieve belangstellenden en familie. Naast het altaar hebben wij eerder een enorme foto van mama op een schilderezel neergezet: mama zoals iedereen haar zal herkennen.
De pastoor begroet ons en als familie lopen wij de kerk binnen, ieder met een kaars in de hand. Een voor een steken wij deze aan de Paaskaars aan en plaatsen deze op een tafel rondom haar foto.
Met de pastoor hebben wij een mis van dankbaarheid samengesteld waarin wij benadrukken welke betekenis mama voor eenieder van ons en voor allen in de kerk had. Er zijn tranen, en ook lachen wij samen. Straks drinken wij thuis met alle aanwezigen een 'Manhattan', mama's lievelingsdrankje. Wat zou mama dit mooi vinden!